AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: GentlemanBeard
打印 上一主題 下一主題

《童話》批評/建議隨您講   [複製鏈接]

主打遊戲
童話
EXP
1286 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章

收費伺服器
身為學生,沒$投放在收費ser了._.
買點買一兩次還可以,
如果真係出左我唔會玩,
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
43 點
GentlemanBeard 發表於 2012-5-30 17:43
不一定是為吸引多一點人玩,也有考慮到喜歡舊設定的玩家。

其他您說的問題不是不修正或調整,已經有強烈 ...

不如你講下有咩問題你反映左啦..
最重要其中一個係改善隻game行Direct X 10,11既問題..
DirectX 9.0好正常..10同11就呢到有bug個到又lag..

EXP
147 點
殺一警百
BAN左整呢個外掛網既人先LA^_^
myfairyland.freebbs. t w
GAME名:MR軒少

EXP
74 點
mrmisaki 發表於 2012-5-28 17:54
希望童話賭場個度 可以開多幾隻game 例如:大小,21點,百傢樂等 !!!!
咁多年都係得個1個悶左D ...

起返個馬場啦

吳曉婷  去玩跑馬game啦你自己  發表於 2012-6-6 17:28:31

EXP
1576 點

試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 遊戲狂熱勳章 紅寶石勳章

有冇可能做到出雙經既時間可以草起係人物到
例如官方出雙經一次出2日(即14粒鐘)
但有些玩家因返工/返學升唔到
咁可唔可以做到可以將d時間草起~到有時間升果時自行點npc變雙經
(咁就唔會局限左玩家一定要果個時間升~當然草起既時間有上限~例如上限有14粒鐘,但玩家只使用左1粒鐘~之後再出雙經~只會增加至14粒鐘既上限)

吳曉婷  唔好讀書唔好返工日日係到打機咪唔怕miss左 lo 有得必有失ge la  發表於 2012-6-6 17:29:50

EXP
371 點
其實平衡職業技能有咩用 1向好多GAME都係有職業係協助 有職業係主打.
平衡返 咪又係想自己玩緊既職業可以秒怪. 其實想秒怪大可以玩大老板/魔獸使
其他職業係各有各特點 如果全部都變到神化晒甘玩黎做咩
刀劍斧類別本應就只係應該打1隻(大把GAME都係甘.刀手永遠係最廢範圍技)
術士類別既係圍範技就1定架啦.光C 憎侶不嬲都應該係協助者. 有得打1排E經好夠啦
老板魔使呢D雖然係叫做奇怪既職業 但都只係得呢2個特別職業有勁D既攻擊力JA WO

攻城戰全部改返做打1 對用左好多錢降升寵物既人唔公平. 改到all職可以打多過1 甘我做咩1開始要玩勁大老板呢個job?
我相信gm真係有d野唔係話改就可以改到 改晒做玩家幻想中既根本就係(每人幻想中既童話) 不是符合所有人的期望

最主要能夠修改既就真係唔應該著重係舊有既野 應該要加入新既元素吧?
加新職業都好過改到all職平衡 起馬1開始未有人玩呢個新既職業 大家由0開始 就算新玩家都可以玩啦掛
當然工作技能方面都可以再修改啦 改可以整下d更特別既野lo eg:整d幻獸配件呀人物配件呀(係真係可以帶到上個身唔係係個頭到飛)
所以出新資料片係必需的 而現有玩家咪+d高lv怪比佢地打下囉 但要衡量下wo 整到有200lv怪 甘攻城戰個換exp仲有咩用?
現在打次元講到係老板魔c既天堂 甘可能可以係攻城戰入面+d怪物係要某職業帶隊先可以打既(例如要劍戰士做隊長按隻怪先打得) or整返個比修士打既/劍c專打既都得啦
無理由沒殺左用左好多心機升勁1隻寵物為左打攻城既人

總括而言我認為最重要唔係大改現有既機制 而係需要增加更多樂趣 新增1d未有既野lo

EXP
67 點
本人最希望童話能
1.增設新職業
2.增設新技能
3.增設新地區/新資料片
4.增設新寵物技能
5.增設人物/寵物造型
6.增設新種族
7.增設3轉職業
8.增設新任務
9.增加組隊人數
10.改善遊戲畫質
11.增設新寵物
--------------------------------
希望童話最少能達到我一個要求!!!

吳曉婷  呢d先係正常既建議 d人+埋d奇怪野本身隻game根本就無既甘同改左隻game有咩分別  發表於 2012-6-6 17:30:54

EXP
470 點
暫時只想到除了我之前發表過一些現時遊戲上之問題外,其實好想童話可否好似魔力學堂般,無須安裝都可以玩呢,除此之外,出新既資料片啦,其他就再想到先再發表

EXP
816 點

有心做既

第一樣要做既就係同台灣買左隻game黎自己搞

其他等買左先再傾

始於個權係台灣雷爵度 唔知係決策權,版權,擁有權定咩權都

雷爵都話明唔再更新 如果唔成隻game買番黎 alta更有心都冇用 要知道alta只係營運商

我唔係撥冷水 我自己都係美人魚玩到e+ 我對童話既愛不比大家少

EXP
3 點
1.出三轉/新職
2.提高怪同人等線上限
3.出合理新副本
4.新資料片
5.希望改返岩岩出參湯時既娃娃機,唔希望因為某幾位霸權玩家投訴就改到娃娃機咁呃錢

吳曉婷  5:根本為自己利益  發表於 2012-6-6 17:32:27

EXP
248 點
Gentleman先生:
以下為小弟愚見.
1)使童話兼容DXC 9.0以上版本
2)既然商城有娃娃機,為何GAME中沒有相關抽獎機呢?即使有,只是一些普通物品,能否增加物品的多樣性?
3)遊樂場增設新設施,如:像天外一樣有老虎機.e.t.c
4)推出新資料片
5)新手任務給新手更清晰的指示
期待童話的未來

EXP
3 點
童話, 其實係我第一隻GAME, 係灰姑娘SER爆到不行的時候我已經有玩的了, 對於童話可謂情有獨鍾, 係呢到我都表達下自已對童話的建議吧:

1. 希望童話的職業各有特色, 有唔同的定位, 突顯到職業長處. 最終係希望, 令到大家會為左試唔同的職業而重練一隻角色.
2. 新增職業
3. 新增技能
3. 由於童話的地圖其實頗大, 希望可以基於已有的NPC, 加入更多任務
4. 引入彩虹有使用到的任務系統, 方便玩家解任
5. 令到個人聲望更為重要, 甚至有多元的用途(例如觸發任務, 觸發醫院免費治療機率等等)
6. 新增不同級別的 '王' 怪物  
7. 組隊經驗加倍
8. 新增寵物>_>

EXP
262 點

1.提高物產價格及增加任務獎勵
原因:物產價格太低 令新手負擔不起沖等級 買裝備  買道具(娃娃 寵降物品)的錢
2.平衡各職業的能力

原因:現時打任何王 23f 攻城戰及帶升, 跟本1至2個人已經能秒掉 令部份職業失去獨特性 如光/法/闇師 刀狂等 玩家跟本不用組隊就能打大部份的王 升等級 缺乏當年組隊打怪的感覺  相信老玩家一定感覺到 但遊戲只懂討你的錢 不懂滿足你的想法 差勁 我認系統能加強弱職業(光/法/闇師 刀狂等)的能力 推出需要團體攻擊才能升級等地方 打到的王(不要放在攻城戰 不要象金板那種那樣難打  )等等

3.認真考慮是否需要再推出重點
原因:無疑 各類調整藥水能幫玩家調整屬性 但新手跟本無法與重點既玩家比下落(在屬性能力方面) 其次是現時職業能力太懸殊 特別是幸商 雖然調整藥水令你們賺很多錢 但系統會否在半年/童話有生之年內再推1次重點?

EXP
262 點
nanayan 發表於 2012-5-31 15:30
其實平衡職業技能有咩用 1向好多GAME都係有職業係協助 有職業係主打.
平衡返 咪又係想自己玩緊既職業可以秒 ...

我唔系幾同意你既講法
你覺唔覺帶升1個鐘 1個老板/魔師秒秒秒秒秒 玩家好悶 加強一d職既能力 令玩家可以組隊升級 打王 我諗會令隻game更好玩囉

EXP
1576 點

試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 遊戲狂熱勳章 紅寶石勳章

climbx55248 發表於 2012-6-3 12:10
1.提高物產價格及增加任務獎勵
原因:物產價格太低 令新手負擔不起沖等級 買裝備  買道具(娃娃 寵降物品)的 ...

重點就一定唔會推出
如果真係推出既話
神早就出左啦(之前大把人反映過)
呢排又出左藥水~出藥水其實係間接出左重點咁
只不過官方用搵錢方法 去比玩家重點咁解

主打遊戲
童話(免費版)
EXP
1274 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章

見到好多新手都想靠工技搵錢,不過相信工技冇辦法幫到佢地..不如加個任務鏈系統:一連串繁瑣任務(可重複)經驗同金錢獎勵依等級改變,另外仲有機會出寶物..呢個唔睇LV  咁俾新手一個機會&盼望

EXP
152 點
加入以中國神話為題,如西遊記
童話非只有西方有
又或者在節日令相關人物以npc登場

童之重案  好建議!  發表於 2012-6-4 20:05:29

EXP
82 點
nanayan 發表於 2012-5-31 15:30
平衡返 咪又係想自己玩緊既職業可以秒 ...

我都唔同意你的講法

有樣野我覺得好唔公平

睇你語氣知你無玩修士

你有無留意
分子對商人/魔師 幾有用
佢地想捉升攻擊力=分武+武化寵+精算+卡技

但修士呢!?
分子無用/ 棒技無用 得XX魔法同人智

你唔覺得有問題?
所謂平衡
最小都要令每種職業有接近的方法去深詣

所以我認為第1樣要變的係 加多招技俾修士(類似閃躲) 被動增加魔法命中
第2樣係要將魔法傷害同棒傷掛鉤

咁先叫公平
分子唔應該淨係俾旅人戰士用

EXP
1576 點

aexmak 發表於 2012-6-4 12:48
我都唔同意你的講法

有樣野我覺得好唔公平

商人有加精算武器?(so用分子去加強傷害力)
但修士有+技能既武器(間接加左魔攻~)

EXP
371 點
aexmak 發表於 2012-6-4 12:48
我都唔同意你的講法

有樣野我覺得好唔公平

睇你語氣知你無玩修士
唔好意思 我有玩闇使打夢地有凸光師過埋千啦巫師都有但相對無咁勁姐

如果樣樣都分子有用你覺得隻game會好玩好多?
你覺得有咩問題-.-?
講真啦 隻隻職都勁咁玩黎做咩?
e+都出到參湯啦 你想修士勁咪降隻寵囉無問題架wo 想再勁你咪升高d技囉

(所以我認為第1樣要變的係 加多招技俾修士(類似閃躲) 被動增加魔法命中
第2樣係要將魔法傷害同棒傷掛鉤)
要將魔法傷害同棒傷掛鉤
如果係咁算盤要有+精算技同鞭要有+鞭技既技先得wo
棒有得+魔法技能係咪唔公平呀=]

改職改職 改到點都係唔會有人完全滿意
由1開始祭c有456 d人又diu祭c玩晒封怪用寵打
闇使有洞爆 d人又diu佢可以全秒怪
去到老板有白金-.- 又diu話攻擊力太強
之後咪整多個魔使有獸神囉-.-玩家都係唔滿意架wo? 可以點姐?
整到全部職都可以有1技秒全場呀? 咁仲on7+2啦 帶升團都唔洗啦...
個個可以單機秒怪啦=]