AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: GentlemanBeard
打印 上一主題 下一主題

《童話》批評/建議隨您講   [複製鏈接]

主打遊戲
童話(免費版)
EXP
1274 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章

樓主
現時童話要勁必須二轉  新手冇人帶好難玩   有人帶會skip左好多野  所以新增一D系統可以因玩家級別而改變難度  呢樣未諗到具體方案  所以交俾官方啦!  
另外官方可以搵出十個職業既特色去搞日常活動eg某npc隨機公佈收某幻獸   交左果隻幻獸就可以得到高一級既封石或者其他禮物  
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

主打遊戲
童話(免費版)
EXP
1274 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章

B23每隻王都加d小怪入去...佢地出456/毒雲呢d招..而且必中
再令僧侶免疫呢d招..就可以令僧侶變得重要

可以利用類似手法令每個職都好似必須...俾大家可以搵返以前組隊既感覺

主打遊戲
童話(免費版)
EXP
1274 點

樓上上好資深@@我都認為主資料片中有好多野可以加...主資料用左好多出名故事..不過就好簡略,其實強化呢D內容可以有一種延續既感覺,話唔埋吸引返以前既玩家..而難度最好唔好只為老手而設

主打遊戲
童話(免費版)
EXP
1274 點

不如amall e+送多d野  是但咩都好  過下癮先

主打遊戲
童話(免費版)
EXP
1274 點

見到好多新手都想靠工技搵錢,不過相信工技冇辦法幫到佢地..不如加個任務鏈系統:一連串繁瑣任務(可重複)經驗同金錢獎勵依等級改變,另外仲有機會出寶物..呢個唔睇LV  咁俾新手一個機會&盼望

主打遊戲
童話(免費版)
EXP
1274 點

好的,我會當睇唔到D垃圾架啦XD   咁依家廠方有咩表示,你應該可以講少少掛...俾左意見既人見到依家咁冇反應,會心灰意冷

吳曉婷  咁你1定係1個隱形人  發表於 2012-6-6 17:26:55

主打遊戲
童話(免費版)
EXP
1274 點

GentlemanBeard 發表於 2012-6-5 16:04
暫時沒有消息,因為意見比較多。而且都需要研究新增或調整的細節,所以我也沒甚麼可以透露了。

至於端午 ...

好野..終於有野玩啦~~~happy

主打遊戲
童話(免費版)
EXP
1274 點

GentlemanBeard 發表於 2012-6-6 17:45
他說的都已經有過濾了,系統過濾不到我再另行處理吧。

這個POST原本還好好的,為何現在會變成這樣呢?大 ...

你可以好似我咁...當睇唔到d垃圾=]
反正果d係冇建設性既野...根本唔岩同呢個帖無關...如果你想理既..扣埋佢地分都仲得
↑以上係俾你既建議

童之重案  樓主開得個POST梗係睇晒ALL留言, 點似你D會員仔只睇自己留言  發表於 2012-6-6 20:15:14

主打遊戲
童話(免費版)
EXP
1274 點

下次出類似龍舟活動請將材料設為不可交易,龍舟分兩種,主和副,可交易 ,一隊玩家可將副龍舟合到主龍舟,每主最多能合4副,甚至龍舟也不可交易,玩家到NPC報名組成隊伍,直接將龍舟交給NPC  ,由系統計分