AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: GentlemanBeard
打印 上一主題 下一主題

《童話》批評/建議隨您講   [複製鏈接]

EXP
371 點
himkentim 發表於 2012-7-27 18:06
GM我有個想法~考慮一下可以出
寵物xx(能力)調整藥丸/水 :可把寵物xx回一/五點並自選增加~ ...

唔該你用下腦先提出
你覺得寵物同人物係1樣嗎?
人物有調整藥水/丸用  
寵物已經有降級雞精.湯.開水等
雖然人都係可以轉生 旦絕對做唔到寵物既降級物品咁勁 . 湯1下閒閒地都1千基
人物呢? 高lv轉生最小3-4次先做到千基
洗唔洗幫人物角色出埋人物降級人參.人物降級燕窩 滿足返你?
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

EXP
371 點
himkentim 發表於 2012-7-30 15:46
第一,妳串人唔係point,妳串人只係妳o既低俗同下流
回應返呢枝寵調水,寵調水同人調水一樣,都係有錢人 ...

一隻一千基屬寵最起馬要用成三枝參湯
我明白你話自己半退童..亦可能你未有過1隻千力寵
1隻千基屬寵物只屬雞精也能做到 用3個參湯已經講緊係可以做到1500-1600屬
另外 人物轉生係有上限 同埋會買調水既人大多係已200lv/曾調點(即再轉生會屬點)
你亦會講 唔係所有人咁做 以1個160lv ac為例 1般人都會11lv食屬食到all 4屬 當佢係全敏人
160lv 除敏外其他屬係大約70左右. 食調水可以食到5 .即可調出約300點 而人物升到1千基不是1件易事. 要轉3-4次生仲要高lv.即閒閒地都要4個月.
寵物呢? 只要你有錢能不停買糖 5開4個1lv 升寵 1~3日內亦可100lv 升隻千基有何難?
而寵物.以1隻2湯寵為例 100lv 全力寵. 其餘5屬最小已有150 幸運可高達250 若出寵物調水
即可多成800點屬?
你5覺唔合情理嗎? 我相信童話online既技術人員係絕對有計算過先決定推出人物調整藥水.
亦係因為有計算過先會人物用轉生功能.寵物用降級物品. 而唔係人又有寵又有.
提出建議都應該計算一下合唔合符常理

EXP
371 點
himkentim 發表於 2012-8-2 02:14
我其實就真係冇錢買湯降,亦都冇一隻一千基。
我係一個窮人。亦唔會走左去用錢買包買點。
雖然係咁,有問題 ...

你諗野真係好好笑.
所有野1出當然1定係少. 供不應求係正常.
例如香檳 岩岩出個陣咪又係勁小人有
當時間耐左 自然會隨住活動.出包等越黎越多
到最後e+ d香檳通街都係
以前呢? 咪又係丸仔好稀有 .之後咪出左好多幻獸卡.幻寵卡等等.
d丸係變到好多. 只要你有能力就會能夠買到.
直到現在都仲係有丸仔係市面上供應緊架
你都識講係為好多隻寵出調水-.-廠商1定知呢樣野 會不停諗活動.新包推出架啦
現在調水都慢慢咁開始加量推出緊啦`龍船活動個到都出左75支調水.e經1步1步推出緊.
你相信? 你係童話製作人?
同埋.無話過你無資格比意見. 而係你d意見0n99姐

EXP
371 點
草莓 發表於 2012-8-2 16:21
影響寵物機制? 唔明

不如整到d寵物無屬性? 咁咪唔洗轉囉 唔洗有特色唔洗有7系寵物架啦
最好出多個野可以幫d職業做埋轉換.
劍c可以變老板.暗c可以變巫c:o)::o):o):o)

EXP
371 點
himkentim 發表於 2012-8-3 12:53
重複上面回覆!所以一句講曬,跟本一出人調就係童話o既錯!

你講得1出人調就係童話既錯
點解你仲提2出寵調既?
咁咪大錯特錯囉?

EXP
371 點
himkentim 發表於 2012-8-4 10:26
這是妳針對我的假設作的回應,並不是回應我寵調水問題所在。
1隻火獅100lv400力如果妳用參湯便是1lv407力 7 ...

甘明明現在係你自己話童話出d野係錯. 我只係反問返你咁你既然話錯點解仲要提議出寵調?
我從來都無覺得出湯同人調係錯=]

EXP
371 點
himkentim 發表於 2012-8-5 00:17
我講得好清楚童話依家係要係一隻差唔多放棄o既game到賺最多o既錢
係妳唔睇清楚
另外,出左參湯,點解佢會由 ...

參湯1開始係唔只9億5tim.最岩岩出既時候 12億呀 都有人買 因為岩岩出呀ma 只有極小量
同埋參湯無由5億變到7億.
就正如童之重案話見到1出時9億5 每位賣家賣既價格係唔會19樣
即岩岩出之時價格介乎9億5-12億
現在呢? 由於量多左 需求既人都多 雖量多 但願意比錢買既人更多 唔會話趺到好勁
5億我就真係未見過
5億6-6億5呢個價錢就見得最多
價錢係浮動架 童話入面相差幾千萬-1億多都只係好似現實生活中百佳賣舊肉15蚊同街市賣舊肉10蚊甘架咋

EXP
371 點
leung200914 發表於 2012-8-6 12:21
參湯- -1年前4E囉好冇 我賣左2枝

咁只係因為你唔知價0n99賣左4e姐 仲要賣左2支...

EXP
371 點
GentlemanBeard 發表於 2012-8-6 10:26
各位來個良性討論吧,不要再用髒話好嗎?

gm其實我地都係良性討論緊.可能只係因為我地既語氣同埋用字比較激進所以令你覺得我地唔係良性討論緊.我地都只係希望d玩家唔好作出埋d會有機會影響成個童話/只為自身利益既建議姐. 我地身為童話忠實fans 係比較激動左小小>.<