AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: yomas
打印 上一主題 下一主題

關於新系統+15投票 (官方請注意)   [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2725 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章 瑪瑙石勳章

pgchicken 發表於 2012-6-14 15:27
放心,我地有留意大家既意見

留意咪係咁
上次膠囊又係咁~_~
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5589 點

儲蓄勳章 藍寶石勳章 試帖勳章 麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

另外,只有新品時裝先可以進行進化,舊時裝係唔得,所以已經用左膠囊既玩家唔會受到影響,不過呢個部份我地都係會觀察台灣情況先再行決定

主打遊戲
晴空物語
EXP
228 點

出+15會退game...其實真系好五公平 根本就完完全全就變左隻有錢人先可以玩既遊戲!
而且其實你出左+15裝仲賺得少,,個個沖完1套+15裝,,,一定五會再沖第2套,,,成本太高,,出左又要走好多玩家
而且走好多玩家,,隻game會悶左好多,,到時又走左好多,,,隻game少人玩,,無人幫新手解答問題,,又少左部份新血,,,最後蝕水的只系...誰呢?

至於物品進化系統,,,應該要舊時裝都有得進,,有好多舊時裝都因為改造失敗扣次數,,,可以令去進化,,從而比多次機會件次時裝,,,不過進化左既時裝五可以用膠囊,,,,,如果五系對個d強左460攻既時裝亦都好五公平,,而且玩家可以自行選擇要能力高d既460攻時裝(有錢人選擇),,,又可以選擇五洗錢既能力低d既進化時裝(窮人選擇),,

或者你早D出時裝改造復原 每件限用3次..!!!!!!起碼對d舊失敗時裝有個交代..而且,,,如果舊時裝無得進,,,而新時裝有得進,,,到時d人一定會想要新時裝多d,,對個d之前辛辛苦苦用轉蛋抽時裝返黎個d系五系好五公平...?

EXP
476 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

pgchicken 發表於 2012-6-14 18:13
另外,只有新品時裝先可以進行進化,舊時裝係唔得,所以已經用左膠囊既玩家唔會受到影響,不過呢個部份我地 ...

咁你地可唔可以提供.時裝進化係點先? 白進化變綠? 綠色唔可以再進化上去 定係藍時裝可以進化7-8%HP/7-8%攻擊. 請交代.  我地玩家都希望知道係點. 如果藍色可以進化.都係影響我地? 我地咪要換曬全部時裝做新先有得揮.

EXP
54 點
淨係比啲有錢人玩晒咩,掉幾千蚊衝一套+15,我不如去下旅行無咁嬲,有錢人同平民既差佢越黎越大,你覺得會有越黎越多有錢人加入玩LEE 隻GMAE? 定係我地LEE 啲平民越黎越少?

EXP
476 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

你地代理唔出依2個系統.對你地影響不大. 出左只會流失大部份/全部玩家. 無人再買點=無錢賺.
取消2個系統唔同台灣一樣. 玩家受你地尊重. 出65-70級. 一樣買點抽時裝沖裝備. 對代理同玩家. 兩嬴.
意見就比左. 官方如果你地想隻GAME早D玩完.賺埋一筆就算就隨便出. 賺既錢絕對無長遠咁好賺.

重伸一點: 我地2個系統都反對..唔好話舊時裝進化唔到無影響..舊時裝一樣用點抽
新既有得進化.舊既無. 或者新舊可以改.無左改造 一樣係唔公平.唔尊重消費過既玩家

暫時4比54 ..官方你都應該識唸
果4個入面有個仲要+8裝黎既賺得幾多錢?

EXP
376 點
講咁多野都係晒氣 我地最後既決定就係 如果香港既晴空會跟台灣一樣 出+15既 我地所有既玩家就會退出 唔出既話 我地所有既玩家就會留低 解釋既 我認為以上有發表既都已經講出玩家既心聲0.0

EXP
833 點
大力反對 若果真係要出 大多數轉GAME.

EXP
476 點

引用下台灣玩家做例子
<<< (ˊ_>ˋ):剛看到有人武器+15 武器攻擊28XX+42XX 無言 ..1小時前 >>>

有數可以計..就依家平均一把武器沖得好.都係1500-1600水平.
突然多左成2600攻擊.. = 用多一把武器. 攻擊力係幾咁誇張?
抗性減傷就75%頂.. 可以頂到幾下?

+10已經可以做到戰場一邊強大封殺其他國既門口. 無人出到黎.
如果到時+15..戰場可以點打?水色可以點玩?

EXP
431 點
大家平下理,開到60Lv係幾耐之前嘅事?
升完Lv就係咁出新野.時裝改造,紫寵,新職,明顯想叫我地買點&唔好理新Lv
E加仲要武器+15
我沖加10用左都唔小錢囉
開埋+15仲洗玩?!
咩都唔洗打的啦

開都得,比我地易沖D囉
おはようございます ~

EXP
31 點
沖裝+15真係極力反對,嚴重拉開距離
但係成長系統,我覺得可以有部分保留,例如寶石,強化鎚,藥水 (反對時裝!!!

EXP
36 點
剛剛挽左晴空物語兩星期 發現強化裝備真係好X錢
其他野都好X錢
For Example: D咩野轉蛋 買40幾個抽 都仲要唔係100%出藍字時裝 係出綠字時裝/藍字時裝

EXP
1255 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章 藍寶石勳章 發帖王勳章

反對+15強化和時裝進化系統
非時裝進化系統就OK

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
3034 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 麻雀勳章

香港如果咁推出.會留失大量玩家. 平民+5裝 同有錢人+10裝. 攻擊力已經可以差距成萬<- 我呢d平民玩家玩吾起+15

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

YAU♥. 發表於 2012-6-14 21:45
香港如果咁推出.會留失大量玩家. 平民+5裝 同有錢人+10裝. 攻擊力已經可以差距成萬 ...

玩得起+15都無用= =
沖+15比e+至少多5000攻  打手
1把武器可以沖到比本身既攻高1.5倍= = 仲點玩?
我把武2534+1495攻   除左佢  
由18200攻跌到落100xx攻        
沖到+15 我把武可以2534+3000攻   計返落去 我破2m2都唔係問題= =

但係  富既越富 貧既越貧   到時我1下突襲秒+5裝
我都會悶啦= =   遲早我又係唔玩

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
3034 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 麻雀勳章

孤單心事 發表於 2012-6-14 22:14
玩得起+15都無用= =
沖+15比e+至少多5000攻  打手
1把武器可以沖到比本身既攻高1.5倍= = 仲點玩?

我把逆龍斷+6=.=
金裝都係+5
把武再用3粒防增同3粒光輝水晶都上吾到+7=.=

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

YAU♥. 發表於 2012-6-14 22:23
我把逆龍斷+6=.=
金裝都係+5
把武再用3粒防增同3粒光輝水晶都上吾到+7=.=

a_a  用防爆上到去+8已經得
感覺上天焰好沖d   而且最好1次過準備10粒先沖= =
用工坊   set10下
逐下黎太難搏

EXP
381 點

趣圖分享勳章 試帖勳章 瑪瑙石勳章 用戶勳章 儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 麻雀勳章

單人副1出 = 超低能
一隻ONLINE GAME 變左單機GAME....
如果要出埋+15...我地同你講88~

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
3034 點

孤單心事 發表於 2012-6-14 22:26
a_a  用防爆上到去+8已經得
感覺上天焰好沖d   而且最好1次過準備10粒先沖= =
用工坊   set10下

!!!
就甘用防爆+8就ok?
我用左5粒就加到去6=.=
之後一直都係用防爆+7
+極都+吾到就用防增依然都係加吾到

EXP
25 點
唔好跟台灣出-_-出埋一定會DEL左個AC佢