AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: Fire戰士
打印 上一主題 下一主題

[免費版] [原創]參湯降寵極限[杜xx請入]   [複製鏈接]

EXP
371 點
樓主
himkentim 發表於 2012-7-25 08:46
But妳好似漏左d野喎~
.一開始寵力可以唔只2~特製火機1lv70力就係一個好例子
.一lv升3.7又係妳計出黎o既最 ...

你唔好又係到0n9
咁我又用三次開水三次雞精先再三次參湯得唔得先?
用湯降1定勁過晒開水雞精 你到最後3開水3雞精個數值 可能2-3湯已做到
人地係計極限 你拎d垃圾黎諗托7
好間單1個例子
先假設係特調寵1lv110力 每lv+4 假設每次降級為100lv(唔同同我講咩160lv200lv 只係比例問題)
100lv降開水 1lv305
100lv再開水 1lv402
100lv再開水 1lv451
100lv雞精 1lv659
100lv再雞精 1lv798
100lv再雞精 1lv890
100lv湯 1lv1079
100lv再湯 1lv1216
100lv再湯 1lv1319 <這個係你講的3開3雞3湯法

100lv直接湯 1lv493
100lv再湯 1lv781
100lv再湯 1lv996
100lv再湯 1lv1158
100再湯 1lv1280
100再湯1lv1371  

你覺得有分別? 你提出既野係咪有點0n9?
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
371 點
himkentim 發表於 2012-8-2 01:04
咁其實妳有冇睇題目,
依家俾妳睇,係叫「參湯降寵極限」,
o既然妳睇唔明點解我要叫佢先用一枝參湯,

你真係好0n9 明明係你自己講咁我又用三次開水三次雞精先再三次參湯得唔得先?
我計埋比你睇 你e+又話並唔係要妳個三水三雞三湯???????
我要話比你知既係 就算你3水3雞3湯同全湯 出黎個數值係差不到
而不停降.降到最後你1直都只係需要用湯降 到最係都係會去返火戰士條公式

而且妳講漏左樣野,既然妳可以用咁多湯,
咁係隻寵3912力之後再用多枝未得囉,
但係3912係極限啦,點用﹖

以上3句.我講過d咩使你諗到呢3句野呢請問-.-?
你唔好為吊而吊啦 根本你自己對呢方面知識不足
自然會比人話

EXP
371 點
pudding927 發表於 2012-8-3 16:00
你真係食古不化............... 人地都計能埋比你睇 點解你自己0n9 都仲要9人地
當8湯極限根本不可能...
...

真係唔該晒呢位玩家幫我計左
佢真係極度0n9 你可以去睇埋建議post個到睇下佢建議左d咩=]

EXP
371 點
himkentim 發表於 2012-8-3 12:36
妳睇返上面,用湯最多可以降到3912力。
既然湯可以降到最多3912力,
就舉個例子:

睇下下面啦 有玩家計埋比你睇啦 知自己0n9未呀?

EXP
371 點
himkentim 發表於 2012-8-4 09:24
苜先,我 假設

1.寵物1LV時力量為2

不如我用呢條式計1計比你睇 你就知你咁計條式係有問題
1.寵物1LV時力量為2
2.每次升到200LV先降,
3.每次升返上200lv 既平均加力值為
先以湯1次計算
未降200lv=796
先湯=779
再200lv=1575

設 F(x) = [F(x-1) + 1575] * 3 / 4 + 200/4*3 + 32

F(x) = [F(x-1) +1575] * 3 / 4 + 182

設 limit F(x)  = limit F(x-1) = A

A = [A + 1575] * 3 / 4 + 182

4A=3A+4725+728
A=5453

根據呢條式既計算 我係參湯之前降1次參湯我可以破5千wo=]
請你唔好太過依賴/相信公式 公式唔係萬能咩都可以代
若你要繼續計算你既參湯前1開水能破4千數字 請你1步1步試下計
每1次都列出黎比返自己睇 相信自己既計算 唔好只依賴公式 仲要9代

EXP
371 點
himkentim 發表於 2012-8-5 00:26
條式唔係萬能﹖
咁做咩要post o的唔一定o既野出黎﹖
就好似恆等式不再恆等一樣。

可能佢出呢條式原意係由隻寵物最原始數值開始計算
因為無論你用牛奶咖啡果汁香檳開水亦話雞精 降出黎1lv個數都1定不及參湯多
全用參湯直接從最基本計就係最方便最直接