AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: edward624
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 真係多得D炒價能唔少   [複製鏈接]

EXP
3624 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 友誼之星勳章

jasonxyu 發表於 2012-8-6 14:47
同人收把流光950,點知見拍賣賣820
第一次見拍賣平過出面收

頂,你幾時見到拍賣有820GA - -'
比我見到仲唔即掃呀? - -
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
134 點
edward624 發表於 2012-8-6 15:36
頂,你幾時見到拍賣有820GA - -'
比我見到仲唔即掃呀? - -

D人成日睇拍賣賣到今貴,點知xd

EXP
3624 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 友誼之星勳章

jasonxyu 發表於 2012-8-6 18:24
D人成日睇拍賣賣到今貴,點知xd

唉,我次次都淨係見到D死人三日版 - -
唉,點解想收件死人閉月衫都咁難 - -

EXP
134 點
edward624 發表於 2012-8-6 18:26
唉,我次次都淨係見到D死人三日版 - -
唉,點解想收件死人閉月衫都咁難 - -

拍賣見過面罩賣900
女頭都係900
甲就@@

EXP
3624 點

jasonxyu 發表於 2012-8-6 18:30
拍賣見過面罩賣900
女頭都係900
甲就@@

拍賣面有850
擺攤女頭有850

EXP
134 點
edward624 發表於 2012-8-6 18:35
拍賣面有850
擺攤女頭有850

差把綠麟,不過無人放

EXP
3624 點

jasonxyu 發表於 2012-8-6 18:39
差把綠麟,不過無人放

尋晚1200有人放左把
今日擺攤都好似有,不過唔記得幾錢

EXP
2174 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章

edward624 發表於 2012-8-4 21:52
收皮啦炒價能!終於有良心玩家用番正道價格放
呀姐用左800收左件靈鳳
...

妖..我抽左1000點都抽唔到呀..頂佢
http://www.agames.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=88304&fromuid=248667

EXP
3624 點

小龜=P 發表於 2012-8-8 01:11
妖..我抽左1000點都抽唔到呀..頂佢

1$都未用過GE飄過 A口A

EXP
2174 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章

edward624 發表於 2012-8-8 01:31
1$都未用過GE飄過 A口A

你老公唔比你洗錢咋嘛- -
btw..其實你game id係乜a_a?
http://www.agames.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=88304&fromuid=248667

EXP
3624 點

小龜=P 發表於 2012-8-8 14:09
你老公唔比你洗錢咋嘛- -
btw..其實你game id係乜a_a?

想套料? 0口0
天狐空幻

比左你啦
睇下你夠唔夠醒目啦 A_ABTW我尋晚上左75
打左埸星君就想放棄唔能玩LU /_\

EXP
481 點
其實玩家只要去多D拍賣場睇下個價已經可以防止到呢D事啦...

無咩話呃唔呃, 真係唔可以懶囉, 只可以講

EXP
3624 點

nightmare7777 發表於 2012-8-9 00:17
其實玩家只要去多D拍賣場睇下個價已經可以防止到呢D事啦...

無咩話呃唔呃, 真係唔可以懶囉, 只可以講 ...

咪玩啦
你呢套係之前就WORK
E+拍賣D價仲狼過叫頻呀分分中

EXP
398 點
老實講,呢D問題真係多能得班賣錢既人唔少,
有CASH買錢既人就大把錢 搞到入面D錢係咁通脹,D人見GAME錢流量大左,乜春都賣得貴,唔洗擔心人冇錢買
眼睇住的廬絕影由3K飛到依家8K都夠膽死,唔能洗2個星期
正常一個玩家係入面草錢都草到卜晒街先買到,D一般任解幾年都唔知有冇8K
但班友依家仲愈賣愈平,70HKD=1K都得
唔壓止下班卜街炒風真係貧富懸殊

EXP
3624 點

Stevehot 發表於 2012-8-9 01:36
老實講,呢D問題真係多能得班賣錢既人唔少,
有CASH買錢既人就大把錢 搞到入面D錢係咁通脹,D人見GAME錢流量大 ...

我玩左咁能耐
加加埋埋都唔知有冇5K - -

EXP
481 點
個問題係名將隻GAME 既系統回收 GAME錢系統做得太唔夠深入 (調轉黎講就係 點數物太重要, 金不重要)

試想想, 你用金既地方多半用左去邊??

1. 學技 (80LV 所有技全學都唔洗2千金, 問題係, 有幾多人係全升? 所以洗費唔高)
2. 學造武 (呢個一般玩家已經唔會去研究/燒錢, 只係有錢人/追求者既無底深潭)
3. 買NPC物品 ( 試問家陣有掛機珠而你又可以掛機的話, 你又點會買NPC水?)
4. 拍賣場/寄信 所收既手續費 (少之有少, 拍賣可以變叫賣, 又可以擺檔)
5. 修裝 (呢個你平時做任/打怪掉落物品都一定回得番)

係無回收金既情況下, 金既流通量只會愈黎愈多, 相對的, 點數既投入唔會突然變大 , 所以要用金去收野當然係愈黎愈貴, 並非炒家問題, 而係市場自然調節。

A有好多金, 但佢缺少點品, 所以佢用較市場高價去搶點品

之後B 因為收唔到點品, 所以又跟A用 佢個價去收野, 久而久之, 不斷LOOP之後 價錢搶高

你無可能怪賣點品/ 出售商城時裝之類既人 去賣貴D

反正呢個遊戲幣都係 以物易物既其中一個 交易工具, 係無回收既情況下只會變成左手交右手既情況, 錢並無真正少到, 只係去到某D人手上由佢地派牌。

-------------------------------------------------------------------

題外話: 呢隻GAME仲有江湖點數影響添, 如果識打既人, 家陣可以用 副本賺江湖點, 到時候某D 點品又可以用平民途徑取得, 之後D價仲會變動得更快添。

(官方下次更新應該會將 3次一般任 變做 2次, 經驗一樣但金&獎品都少番, 算日變相回收遊戲幣既手段)

但最終方法應該係 增加遊戲幣 可購買物既 吸引力 + 實用性, 等一般玩家可以用遊戲幣 買NPC既物品, 令遊戲幣既存量減少, 點品到時候就自自然然會緩慢升幅 (係緩慢而唔係減)

EXP
3624 點

nightmare7777 發表於 2012-8-9 02:17
個問題係名將隻GAME 既系統回收 GAME錢系統做得太唔夠深入 (調轉黎講就係 點數物太重要, 金不重要)

試想想 ...

少年你太天真啦
你有冇睇到炒價能叻係邊到?
除左自己賣野呃9人話出到幾多幾多錢之外
一有公認價值就立即推高少少
一個係咁就個個都照跟
其他唔知價果D呢?
跟囉
個個都係咁跟
個價就咁定左啦
日復日時復時
個價高到原來GE幾倍都夠膽死

個價會高D係正常
吊.你老.母
咁又有冇可能一個月唔夠吹能到3000金一只絕影上能到8000呀???
我玩左OLG咁耐
呢D情況呀姐未見過???
唔好玩啦
係會有
有冇咁離能譜?
仲有呀
有好多只OLG都係因為物價高而流失玩家GA渣
你知唔知一只OLG最主要GE收入唔係來自HKD戰士
而係來自一般玩家GA?
無左一般玩家
HKD戰士抽到有多GE野賣比邊能個?
佢地又可以搵邊個黎賺錢?????
我自己真實體驗
我係一$都無用過係只GAME到GE
玩左兩只AC
自問玩得唔係話專業
但係呀姐玩得癲
日任基本上係日日清
咁又點???
賺到幾多?
一日比你理想200金好唔好?
你班炒價能幾日就同我推高1000
我收條毛呀?
收皮就有我份
我到E+想收套閉月套都難
D人一開始都放1000樓下GE
而+呢???
1600~1800都夠膽?
差唔多兩倍我吊.你老.母點收?
係呀
佢地炒得好HI GA
但係D人就一日一日咁少
佢地放D野放幾日都放唔出
抵能死啦
不過
都係會有好多傻HI幫佢地收GE
唔係點會助長到佢地呢班炒價能呀?
E+呀姐都打算放棄GA啦
自從我上到75發覺打一次年%副要扣咁多裝備耐久度已經無咩心情玩
你講到好似唔能係野咁
大佬
我地一日打到8次
打3次又修一修
修一修又幾金
你日任D金又降左
認真無用錢玩係好難賺GA
你地呢D HKD梗係係到食花生
咪睇住你地食囉
我收皮追下韓劇仲好
起碼唔洗晚晚死咁能多腦細胞

EXP
481 點
遊戲公司既主要收入都係 消費玩家

而一般玩家黎講, 免費遊戲 佢地只係當佢係吸納人流既工具, 因為佢地無實際 俾錢玩

你口中所講既低消費玩家係有, 但佔番整體比例黎講, 都係 1蚊都無洗過既人佔多

咁落左HKD既人 想去賣貴D (實際上佢地都係想換金) 又有咩問題?

如果你係一個精明既買家, 你大可以唔買 / 聯結市場抵制佢地

問題係自由市場, 有人賣, 又有人肯買, 你阻止唔到個升勢

你所講既閉月套更加係 「個性道具」, 對於角色黎講就等於係扮靚靚一樣, 無左佢唔代表你玩唔到成個遊戲。

---------------------

免費遊戲中,不消費,路就要多走幾步,多繞幾個圈也是常識吧。

放鬆D啦香港人

EXP
3624 點

nightmare7777 發表於 2012-8-9 02:41
遊戲公司既主要收入都係 消費玩家

而一般玩家黎講, 免費遊戲 佢地只係當佢係吸納人流既工具, 因為佢地無實 ...

你可能唔係好明OLG實際性質
落錢GE人會因為想賺取GAME錢而買點放點品
就囉中華X龍D GAME黎講
佢地D HKD戰士放GE錢點上ALTA果D咁少?
佢地買多D番黎貪爽?
佢地一個人可以買10個人GE份量
賣比非HKD玩家
各取所需
咁你話1個人金錢流動量高定果10個用GAME錢收野GE玩家高?
當然
我BY你話名將無咩金錢回收GE地方
不過TW都推左一D方案啦
我地聽日就可以囉錢開名將位
至於你話閉月係個性道具
太天真啦
呀姐唔覺閉月套靚
呀姐係貪佢有能力加成
唔好同我講佢+得少
D人咁貴收套金裝番黎都唔好得好多
而且咩自由市場論
係呀
香港點解咁多人成日嘈?
地產佬玩哂呀MA
我夠可以話有言論自由
呀姐都係發洩下
有問題?
BTW
呀姐係澳門人
唔係香港人

EXP
481 點
所以難得有個平台俾 小姐你發洩囉, 官方呢方面做得唔錯架啦!