AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: GentlemanBeard
打印 上一主題 下一主題

《童話》材料換經驗活動公告   [複製鏈接]

六級天王會員

離去的紳士

EXP
2543 點
收入 發表於 2012-8-20 00:59
咩原來已改左啦    好遲才看到公告以為未改    上次又話FB讚好之後有更多精采活動    會唔會就係寵經同換超 ...

有很多活動構思中,但能不能實行還是要測試一下。
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
1576 點

試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 遊戲狂熱勳章 紅寶石勳章

GentlemanBeard 發表於 2012-8-20 11:09
有很多活動構思中,但能不能實行還是要測試一下。

咁今年有七夕活動嗎?

主打遊戲
童話
EXP
5270 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

從前~童話的活動年年日日節節都會出活動, 最後到現在, 只留下的是...雙經...

EXP
1576 點

試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 遊戲狂熱勳章 紅寶石勳章

Divinaluck 發表於 2012-8-20 16:04
從前~童話的活動年年日日節節都會出活動, 最後到現在, 只留下的是...雙經... ...

hk官方想出都冇用
又唔可以用返舊既活動
例如打月兔咁,因為e+d野太新
而舊既活動所送既物品太廢,官方唔能夠照推出吧
要tw果面更改資料 改物品
但tw果面冇意去更改/出活動
所以導致hk唔能夠出
就算出左都唔一定有人玩,要佢地更改新既野先吸引到人玩
例如個七夕咁(06年好似)只送到咖啡,123封壺

EXP
1576 點

睇黎冇七夕活動了
睇返tw果面只有星期四停機公告
唔知hk呢面係咪只搞換超經+雙經活動呢...
如果只有呢2個活動
咁有冇可能做4~6=人,日~2=寵
橫掂都暑假尾..呢2星期開盡佢吧

EXP
315 點
其實官方可以照出舊既活動    好似06年七夕既禮物係1級禮盒,2級禮盒,3級禮盒同神秘禮盒    台灣唔改禮物    香港自己可以用9527,9529改囉    應該唔會有人仲有儲住大量依D材料掛    當佢地係材料(即貓眼原,冰淇淋,仙人掌)換第2樣野(如:超E,超幻,愛心,OK,屬調等)    反正依家都換緊超E    比多樣選擇玩家揀

另外,今年中秋會出06年果個打兔子小偷有特製月餅,食月餅有字條既節日活動?   
依個活動可以換到    1)變月兔2小時    2)中秋節頭銜    3)低階封印石禮盒    4)娃娃禮盒    5)卡片禮盒    6)幻獸用品禮盒    7)神秘禮盒    8)藥丸禮盒    9)特級神秘禮盒
唔知有冇人記得神秘禮盒同特級神秘禮盒可以換到咩呢?    相信到現在都不是太吸引了    當年我只是儲娃娃    娃娃禮盒開過好多稀寵,融寵娃
如果官方出依個活動    可以更新1下D獎品?    如娃娃禮盒可以開到由主程式至糖果屋的所有娃娃等     其他禮盒也提升下至與現時的吸引度

EXP
1576 點

收入 發表於 2012-8-22 12:56
其實官方可以照出舊既活動    好似06年七夕既禮物係1級禮盒,2級禮盒,3級禮盒同神秘禮盒    台灣唔改禮物    ...

問題要更新都要tw果面搞
hk只係代理 唔可以修改任何資料
個版權係tw果面
hk要出節日活動都好似要問過tw
果面比出先可以出

六級天王會員

離去的紳士

EXP
2543 點
幻乂魂 發表於 2012-8-22 13:13
問題要更新都要tw果面搞
hk只係代理 唔可以修改任何資料
個版權係tw果面

正解。
七夕活動我在5月的時候便有建議過了,看來真的沒打算搞。

EXP
1576 點

GentlemanBeard 發表於 2012-8-22 15:17
正解。
七夕活動我在5月的時候便有建議過了,看來真的沒打算搞。

不過都估到
睇佢修改bug都咁慢就知.....
我見你地代理既晴空有七夕活動,真好.....
可惜童話只有換超經加今星期可能有既雙經當七夕活動
希望中秋節有返個打月兔活動啦

六級天王會員

離去的紳士

EXP
2543 點
幻乂魂 發表於 2012-8-22 15:50
不過都估到
睇佢修改bug都咁慢就知.....
我見你地代理既晴空有七夕活動,真好.....

我也希望原廠方推出活動

EXP
1576 點

GentlemanBeard 發表於 2012-8-22 16:40
我也希望原廠方推出活動

咁請問今星期有雙經嗎?
難得換左超經 開個雙經燒下娃都好