AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: Divinaluck
打印 上一主題 下一主題

[免費版] 哪個才是最珍貴的回憶! 支持月費伺服器   [複製鏈接]

主打遊戲
童話
EXP
5270 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

kingarthas 發表於 2012-9-2 17:15
我自己覺得其實..只要轉回免費制前的月費制便可以了
魔幣取消此功能

我覺得最有趣就是55-60的階段~真是有笑有淚一起升級
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
73 點
GentlemanBeard 發表於 2012-8-31 12:34
有個很重要的問題希望各位認真回應一下(幫忙請比較少到AGames或Facebook的朋友來給個回應吧)。因為是影響力 ...

個人認為魔幣機制係要 但我唔希望廠方將而家呢個魔幣機制全盤複製上去新童話上面
希望廠方可以下調魔幣既影響力

亦希望魔幣可以改為遊戲入面拎到
令收費玩家盡量享受到要用點數先享受到既服務

主打遊戲
童話
EXP
5270 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

luke5710 發表於 2012-9-2 22:22
個人認為魔幣機制係要 但我唔希望廠方將而家呢個魔幣機制全盤複製上去新童話上面
希望廠方可以下調魔幣既 ...

例如打遺跡有機會掉落魔幣的方法, 都是不錯!

但不希望從點數/現金方法得到魔幣!!

EXP
73 點
Divinaluck 發表於 2012-9-2 23:08
例如打遺跡有機會掉落魔幣的方法, 都是不錯!

但不希望從點數/現金方法得到魔幣!! ...

如果真係當番去舊版本就解決左問題既話 好似有d少少將問題簡單化
有好多新野係要del
但係新野都有可取之處
我唔係話某樣實體既野 我係指意念上既
其實官方有d idea都ok 只不過為左賺錢
搞到一個好既idea 出左爐都變成唔好既野

六級天王會員

離去的紳士

EXP
2543 點
關於魔幣機制,會先收起來。

但如有調整的可能性(即儲值點數以外途徑獲得並更改相關NPC設定),將有機會以新面貌推出。

這樣會不會較好?
各位也來討論那些NPC的可行性或其他遊戲機制。

EXP
439 點

用戶勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章

根本上童話沒落就係黑洞秒怪開始,隻GAME變左1帶1模式,再之後大老闆幻C又冇啦啦可以秒怪.戰士又只可以PK
魔幣機制令隻GAME變左有錢人先玩得勁...
迷裝我都覺唔多好,記得以前開新AC同D低LV人升LV個個千幾二千血,一D都冇冒險感覺
其實官方肯改番個制度好似8-9年前咁,已經可以吸引到老屎忽番黎懷舊一下...
我都問過好多人,個個都好樂意俾月費支持E隻GAME,畢竟童話都係大家既童年回憶,我非常支持官方肯對童話玩家做番D野

EXP
468 點
回憶有好多好多~最經典當然係...幾班人屎洞爭打王xD
手快有手慢就等下一轉
頭銜:<不再流鼻涕的勇者>

kitkit001  以前俾隊友拎左都唔甘心=.=  發表於 2012-9-4 16:02:56

EXP
35 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

建議提供 申請免扣點既掛工作技ac, 呢d ac 只可以用尼掛工作技, 唔可以升lv, 參加活動等等.
要新手自力更生, 必需要有少數ac幫手掛技, 而又唔係個個好似gozilla 肯每個月供幾隻ac既點, 這對學生實在負擔太大.
如果唔係到頭來又係掛工作技既人最有$.
雖然呢項修訂實行起來係有d困難, 但都儘量做啦.

EXP
280 點
miles23 發表於 2012-9-4 02:36
建議提供 申請免扣點既掛工作技ac, 呢d ac 只可以用尼掛工作技, 唔可以升lv, 參加活動等等.
要新手自力更生 ...

就係因為免費伺服可以無限開帳號和視窗掛工作, 才令童幣急速貶值

主打遊戲
童話
EXP
5270 點

OceanOne 發表於 2012-9-4 12:04
就係因為免費伺服可以無限開帳號和視窗掛工作, 才令童幣急速貶值

無限開帳號掛技真的很BT(變態)

一人一帳號才有真正樂趣

EXP
73 點
miles23 發表於 2012-9-4 02:36
要新手自力更生 ...

個人認為呢個方法唔可行...會有玩家因為免扣點而係咁開分身
再者,比錢玩既人一定比唔比錢玩既人玩得勁,呢個係ONLINE GAME既常態,真係冇得怨

主打遊戲
童話
EXP
5270 點

L童童K 發表於 2012-9-4 16:55
月費打算收幾錢個月 ?
好似以前$78 ?

78$我覺得合理, 平均2.6$一日, 掉都掉左

EXP
310 點
如果轉月費制, 都比錢多開帳號掛機, 咁冇得怪, 因為對方係比真金實銀出黎

每一隻遊戲也是有錢當道, 免費制更是實錢大過天

所以轉月費制後已是天大好事,沒甚麼好埋怨

主打遊戲
童話
EXP
5270 點

大家開始討論更深入問題,

官方何時可以落實推出時間?

今年內會比較好

EXP
70 點
仲有  如果出月費ser  務必請官方keep住有更新  咁先會吸引到人玩
如果開完ser之後冇幾耐就冇更新的話  咁不如唔好開   反正冇更新  就唔會有人玩

EXP
70 點
Divinaluck 發表於 2012-9-4 23:52

如果官方真係有心搞的話  我諗大家都唔怕比多少少時間官方去搞
希望最遲出年年頭會有    最緊要唔係太倉促   細節一定要做好

EXP
439 點

用戶勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章

Divinaluck 發表於 2012-9-4 23:52

其實係咪已經確定左官方一定會出月費SER,不過仲係收集緊意見?

EXP
17 點

自己係由小學到中學,同一班人玩童話由一班人變到得番幾個,之後到大家冇玩
聽見話會開番收費ser我都好開心
開番收費ser我會支持但我有d野想講下
1:我認為童話開番收費ser去到咩版本都冇咩問題,反而應該係刪除呢d破壞遊戲平衡既裝備,設計,例如:分子,迷裝等等,,加入d新元素落唔同版本入面,例如要合作解任,打王咁樣我覺得會令到遊戲加強玩家既合作性反而新版本有d野係值得留低既咪留低囉,e.g.遺跡,無重量限制掛機大家舒服d,,咩設定係好同壞希望有得投票比大家選擇吧咁樣對大家都公平
2:職業問題:大家都知某d職業2轉之後加埋裝基本上係屈機,要點樣做到職業平衡希望大家一齊比d意見啦我就認為範圍技有必要改廢,傷害-1半或者修改職業功能未必一定要用黎清怪,可以用黎打王,捉寵.
3:同埋應該阻止多開吧,比錢都係咁話,一部電腦開2個係極限一個升lv一個掛機咁樣遊戲市場大家會平衡d,賣買材料道具等,增加大家入面交流
最後希望成功開服啦我一定會玩番,因為太多回憶

EXP
101 點
支持整多個收費ser, 但係魔幣、商城果d唔該cancel左佢,童話就係我地一個童年回憶,唔希望因為有錢就變強既原故而破壞左呢個美好既環境

我支持去番美人魚or天方夜譚,因為去到呢兩個版本都未有d太屈機既設定出左黎,而且我個人幾鐘意天方夜譚呢個資料片

至於遊戲入面既設定就去番以前收費ser果陣就得,印象中黑洞爆發既敏/2呢d好似係免費左之後先出,所以我覺得如果係加個收費ser既話呢d都可以cancel番

仲有就係特化番每個職業,例如刀就係打一排,劍係打單體呢d可以強化番每個職業既特式,唔好俾其他職業蓋過左,避免左某d強勢職業既誕生,始終童話最美好既就係同唔同職業既人組隊打怪(印象中好似組隊會有exp加成)

六級天王會員

離去的紳士

EXP
2543 點
大家認為不平衡的地方我會請原廠方注意的