AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: Divinaluck
打印 上一主題 下一主題

[免費版] 哪個才是最珍貴的回憶! 支持月費伺服器   [複製鏈接]

EXP
769 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章

有好有唔好啦, 不過都係支持既
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
769 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章

如果TAIWAN果面肯繼續運行就好喇

EXP
102 點

因為有心人...
作為一個玩左9年的童話人...
想發表少少意見...

EXP
102 點

因為外掛...令好多昔日既好朋友離開童話

因為呢D物品...令童話物品百物騰貴...
所有野都用HKD先玩得勁
新手點玩?公平嗎?
一個星期無見...
D朋友又高我Lv20
只係因為有錢...有分武
新手升LV?買左$100...8000m童幣先好講野..

因為對童話有份執著
希望童話會更新
一直掛工作技等
結果等到2012
童話都係無更新
好失望
PS.圖片攝於2009

講真果句
我唔係童話咩大人物
但我都想講少少意見
遊戲都係為享受
而家既我只係每日比電費掛下機
同族人吹下水
童話前景?
SORRY我見唔到
因為已經無左昔日既樂趣...
如果轉番之前人魚傳說既Setting...
我覺得係公平...好OK
但而家?
只係一個由HKD制度下不公平既GAME
收費SER係HKD下公平既GAME
唔知講咩了

主打遊戲
童話
EXP
5270 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

黑暗司令 發表於 2012-10-28 22:21
因為外掛...令好多昔日既好朋友離開童話

現在有hkd 就不需要掛技造藥

看圖片你還是刀戰士, 快點轉大老闆白金卡~

---------------------------------

防盜方面, 希望官方開發電話通訊鎖, 入game前要撥號

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
152 點
Divinaluck 發表於 2012-10-28 22:37
現在有hkd 就不需要掛技造藥

看圖片你還是刀戰士, 快點轉大老闆白金卡~

電話撥號 會唔會高要求左d
只要玩家用真資料申請帳號其實比人爆都唔洗驚,官方可以跟進番
另外板主係咪一直跟進緊?
其實gentleman既身份係咪gm?

EXP
1318 點

其實講真一句,我唔係話想潑大家冷水
其實開左收費ser之後真係仲有幾多人會去玩...
之前話有人計過,最少玩返既人加埋有2個家族既人...
就算比你最少100個人玩...但係
E家玩online game既人已經係越黎越小...即係個市場越黎越細...
其實去一次網吧已經係最清楚...D人多數玩咩?
LoL , 信長 , CS/CSO ,可能大家會講一句,冇理由比錢去網吧玩online game
但係我想講網吧已經可以算係最多年輕人既市場...
其實唔好講online game,E家就連當年風雲全球既WAR3(魔獸爭霸)
都已經開始少人玩... 何況你仲要比錢玩online game...新血一定唔會入黎玩先
假設佢收費係50$HKD 一個月...冇錯50$真係唔多,返工1HR~2HR都一定有呢個數
食少包煙/食少2餐飯/出少次街可能都有呢個數
但係D新血,D學生哥,會唔會肯比呢50$HKD先

另外我想講下既係新既收費ser,其實真係會唔會可以去返以前咁呢?
其實呢個問題大家應該都有個大約答案...以前點解咁多人一齊玩,咁好玩
好簡單...因為大家都係新手,唔太識玩...以前連雙開都唔比...就算比之後...我估都冇幾多人識雙開
而且以前唔好講話識玩...連加點數都係亂咁加...個時秒到月光已經係神
除非GM設定收費ser唔比多重開/取消返多人多經系統,否則一樣係自己一個人玩RPG單升

其實原因都好簡單...你E家就算玩返收費ser既大部份應該都係返緊工/讀緊高中/大學/更高學歷既人
變左大家D玩既時間已經唔同晒...以前多人玩因為大部份人都係讀緊書...放學時間都係差唔多
都係4:00~10:00 呢個時間左右啦,但係E家...可能4~10 有D人返緊工,或者可能有D返得仲夜
而且其實唸真D...其實童話個系統都幾悶...除左掛工作技之外...以前最多一班人一齊打哈啾/巴洞b3
之後呢?一齊打咕嚕/一齊打聽說?我玩收費ser個時完全都未去打過聽說=.="

再講下收費ser聽聞會取消某D技能:
聽聞會取消D全體技:例如黑洞,合體,白金之類

卡技取消其實我係同意...其實有呢招真係...有D搞笑
官方說明:商人
以收集金錢和寶物為職志的旅行者,完全放棄戰鬥的技能,只為了贏得金錢與 財富 。具有獨特的眼光,並擅長各式搜刮錢財的方法。見習旅人可在彩虹城的旅人公會申請轉職。

大佬=.=佢愛錢多過愛命囉...你係現實有冇見D有錢佬...用錢掉人...掉到人重傷咁樣...唸下都好笑
對住D怪物大叫白金卡攻擊...掉到人訓低...OMG
對住D惡勢力大叫白金卡攻擊...人地會唔會訓低...人地訓低都係比你用D錢收買左=.=

大老闆最多都係比錢請殺手殺人就有...

黑洞係童話帶升時代開始既指標,相信有玩童話耐既人都一定有比佢帶升過,之後就到合體
的確一隻online game有帶升唔係一件好事...但係如果收費ser冇左呢D技
講真個句=.=係咪真係有咁多人咁有心機慢慢咁升先...
係一個冇經娃...只有經介經頭(經頭同雙經都唔知有冇)既世界
由50升到60...真係有難度,而且需要好多時間同心機去慢慢升...
相信除左劍戰,刀戰,法師,拳師之外既職應該都好難可以單升到(系統之下光師唔知有冇聖光彈,僧侶唔知有冇456)
魔獸師冇左合體呢招...又係變得有D搞笑...除左用黎捉寵同團隊加強寵物之外...(升到去60幾,應該都唔會只靠獸化寵物吧)

最後...希望童話方面可以搞好呢個收費ser
唔好又變左第二個童話樂園
唔好又變左第二個死城出黎

可能大家會講:你咁勁...咁不如你搞收費ser/你比D勁既意見出黎囉
我只係想講一講我對收費ser既睇法同少少意見......
我絕對唔會批評一個遊戲,因為本人都冇資格去批評
以上既只係本人的個人主場意見

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
152 點
樓上講得好..官方出技時又唔諗下佢當初職業個description係點.

官方說明:商人
以收集金錢和寶物為職志的旅行者,完全放棄戰鬥的技能,只為了贏得金錢與 財富 。具有獨特的眼光,並擅長各式搜刮錢財的方法。見習旅人可在彩虹城的旅人公會申請轉職。

白金呢招技完全粉碎左呢個商人既定義

EXP
93 點
希望盡力有個時間表/進度供我們看吧

主打遊戲
童話
EXP
5270 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

咕嚕島53-60級升級熱點
聽說島60-66級升級熱點

初開2轉時, 人人都是打這兩個地方

還記得我當時組5個巫師用火神打聽說島, 多懷念

巴洞b3走太遠, 不方便回城到公會升級

EXP
363 點
梗係支持.....不過做唔做到又係另一回事

EXP
363 點
要俾錢真係好多人會唔玩....

EXP
347 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章

往事只能回味

EXP
310 點
...如果照你地咁講, 要月費SER就冇人玩, 免費SER就好多人玩啦咩!?
仲有免費SER就算多帳號, 做倉,掛機的帳號不計其數, 那些帳號全零收益,

比咁多負能量出黎,
未開又知會冇人玩?!
未嘗試已經自己認定唔得,

如果用E種心態, 這世界還有機會這回事?

EXP
363 點
我想玩大家一齊努力升LV打怪既童話:(

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
152 點

最佳評論:

童話... 真的要這樣沒落...?, 有時會幻想著!, 希望著出新的伺服器,設定上並沒開放什麼怪分子..融合
高能力寵...變成誇張數字,追求強悍 ,  真想跟起初感覺一樣

EXP
713 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章

一開始真係好好玩GA.....幾時變成咁

EXP
678 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章

返唔到去喇.....E家轉返應該勁少人玩

EXP
257 點

儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 用戶勳章

其實隻game搞成咁根本官方做出黎-,-