AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: Divinaluck
打印 上一主題 下一主題

[免費版] 哪個才是最珍貴的回憶! 支持月費伺服器   [複製鏈接]

EXP
44 點
雙經活動稀有化
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
152 點
工作系統

工作產物有番重量
改番npc收購工作產物的價格
取消豐收島

主打遊戲
童話
EXP
5270 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

fire9327 發表於 2012-11-2 17:07
工作系統

工作產物有番重量

豐收島真系禍根....

EXP
13 點
支持!!
童話由我小學6年班開始玩(當時好似係封測開始,我同當時的男朋友一齊申請左個AC,佢叫阿童,我叫阿話..加埋我2個就叫童話.哈哈XD再一齊開GAME的第一次都好有印象,佢玩光使,我玩法師,係白雪森林日日龜升技能...升到玩玩下係電腦面前瞓著..
到到分左手再係童話到識左第二第三任男朋友..)
直至到中3之后就無再玩童話,果陣已經5記得左係出到咩版本了..
再轉左玩其他GAME斷斷續續都有耐5耐開過童話黎睇到到最后卑左個AC人卑人改左個PSS拎5返果陣至無再ON過..
其實有幾次都有想玩返童話.但係一諗到個AC又無左,而加改版又失去晒原本GE樂趣..就無動力開返...
而加GE版本真係新手根本自己一個係玩5到, 一定要有人有,先得..我無玩果陣好似係出到轉生系統..
諗返去前日日係月光村最下面組隊OR搵暗使原地打怪...島上面用幾個鐘黎撞稀有寵物..希望自己可以捉到再拎去同全世界炫耀...都仲會笑..因為當時真係好開心好開心..
又因為升聲望而識左一班採集FD..一齊鬥快拎物品卑NPC賺取聲望..日日望住個排行榜XDD
好開心十年之后 仲會見到有童話GM出黎講野關心隻GAME..感動
十年..5係幾多隻ONLINE GAME可以撐得下去的..就算再十年后 我相信 童話都會係我心入面 一個永遠都5會"3SER"GE ONLINE GAME佢會一直都係我心入面

好期待出返月費^^

EXP
205 點

麻雀勳章

使用技能不會消耗耐久度

EXP
763 點

友誼之星勳章 在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章

我都係好多年之前有玩開

EXP
763 點

友誼之星勳章 在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章

中間冇玩幾年, 一玩返就變成咁= =

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
152 點

板主公佈月費伺服器之推出既post為甚麼要解除頂置?

http://forum.agames.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=88696&highlight=%E6%9C%88%E8%B2%BB

EXP
1318 點
=.=仲要關埋post.......?

其實講真一句...收費ser進度係點,會唔會出...
GM講一句is ok

就算你話因為某D原因而唔會出...都唔會怪你...最少都交代下

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
152 點
好不安,係咪白等架?

EXP
439 點

用戶勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章

GM之前又話會出進度表,宜家又無左影

EXP
1318 點
活動一完左...童話即刻回到現實世界之中

GM可以睇下人流...其實係咪真係打算推出收費ser?
就以現在的人流去推斷下...收費ser的人流會如何?

EXP
147 點

友誼之星勳章

用返以前既標準冇扣敏令到暗C重生帶升^^其他AC變返正常玩法就爽

主打遊戲
童話
EXP
5270 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

魏王曹操 發表於 2012-10-28 22:53
其實講真一句,我唔係話想潑大家冷水
其實開左收費ser之後真係仲有幾多人會去玩...
之前話有人計過,最少玩返 ...

以前邊有咁多黑洞,要升黑洞系好困難,又無超戰,戰娃要買產品包先有,大部份人都系組滿5人,到咕嚕島升到60,之後到聽說升,又無經娃,又無附加組隊經驗,又咪系咁升,一邊升級,一邊升技,唔似得而家咁,超戰/超經/分子,要速成一隻角色,有財力玩晒。

EXP
1318 點

以前冇高戰升黑洞係好難...以前升lv當然要同人組隊升...
但係唔好忘記E家有外掛呢樣野存在...升技有咩咁難?你只要準備好外掛同唔熄機就已經可以
E家連升lv都有外掛......冇經娃冇組隊經驗...開外掛咪又係咁升...我當你連戰娃都冇
用外掛咪一樣又係咁升技...最多咪掛耐D掛長D時間咁解

特別係因為以前其實大部份人都係唔識玩得勁...咁以前大家新手+新手加埋一齊就平衡到個遊戲
而且以前...我指最少都8年之前...有幾多人識得雙開...?
E家如果真係開...只會大部份人雙開/3開/4開,自己單機RPG升

所以我就話童話有好多基礎野一定要改好先.打好返個底先
否則出收費ser都係一樣...只係抱薪救大火

EXP
222 點

麻雀勳章

好期待出返

EXP
205 點

麻雀勳章

主打遊戲
童話
EXP
1334 點
只好確信童話係會有好多個十年

主打遊戲
童話
EXP
5270 點

就快到2013, 倒數50天, 還沒有消息

希望不要爛尾

EXP
328 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

支持呀 我係美人魚時代開始玩