AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: Divinaluck
打印 上一主題 下一主題

[免費版] 哪個才是最珍貴的回憶! 支持月費伺服器   [複製鏈接]

EXP
1318 點
樓主

其實講真一句,我唔係話想潑大家冷水
其實開左收費ser之後真係仲有幾多人會去玩...
之前話有人計過,最少玩返既人加埋有2個家族既人...
就算比你最少100個人玩...但係
E家玩online game既人已經係越黎越小...即係個市場越黎越細...
其實去一次網吧已經係最清楚...D人多數玩咩?
LoL , 信長 , CS/CSO ,可能大家會講一句,冇理由比錢去網吧玩online game
但係我想講網吧已經可以算係最多年輕人既市場...
其實唔好講online game,E家就連當年風雲全球既WAR3(魔獸爭霸)
都已經開始少人玩... 何況你仲要比錢玩online game...新血一定唔會入黎玩先
假設佢收費係50$HKD 一個月...冇錯50$真係唔多,返工1HR~2HR都一定有呢個數
食少包煙/食少2餐飯/出少次街可能都有呢個數
但係D新血,D學生哥,會唔會肯比呢50$HKD先

另外我想講下既係新既收費ser,其實真係會唔會可以去返以前咁呢?
其實呢個問題大家應該都有個大約答案...以前點解咁多人一齊玩,咁好玩
好簡單...因為大家都係新手,唔太識玩...以前連雙開都唔比...就算比之後...我估都冇幾多人識雙開
而且以前唔好講話識玩...連加點數都係亂咁加...個時秒到月光已經係神
除非GM設定收費ser唔比多重開/取消返多人多經系統,否則一樣係自己一個人玩RPG單升

其實原因都好簡單...你E家就算玩返收費ser既大部份應該都係返緊工/讀緊高中/大學/更高學歷既人
變左大家D玩既時間已經唔同晒...以前多人玩因為大部份人都係讀緊書...放學時間都係差唔多
都係4:00~10:00 呢個時間左右啦,但係E家...可能4~10 有D人返緊工,或者可能有D返得仲夜
而且其實唸真D...其實童話個系統都幾悶...除左掛工作技之外...以前最多一班人一齊打哈啾/巴洞b3
之後呢?一齊打咕嚕/一齊打聽說?我玩收費ser個時完全都未去打過聽說=.="

再講下收費ser聽聞會取消某D技能:
聽聞會取消D全體技:例如黑洞,合體,白金之類

卡技取消其實我係同意...其實有呢招真係...有D搞笑
官方說明:商人
以收集金錢和寶物為職志的旅行者,完全放棄戰鬥的技能,只為了贏得金錢與 財富 。具有獨特的眼光,並擅長各式搜刮錢財的方法。見習旅人可在彩虹城的旅人公會申請轉職。

大佬=.=佢愛錢多過愛命囉...你係現實有冇見D有錢佬...用錢掉人...掉到人重傷咁樣...唸下都好笑
對住D怪物大叫白金卡攻擊...掉到人訓低...OMG
對住D惡勢力大叫白金卡攻擊...人地會唔會訓低...人地訓低都係比你用D錢收買左=.=

大老闆最多都係比錢請殺手殺人就有...

黑洞係童話帶升時代開始既指標,相信有玩童話耐既人都一定有比佢帶升過,之後就到合體
的確一隻online game有帶升唔係一件好事...但係如果收費ser冇左呢D技
講真個句=.=係咪真係有咁多人咁有心機慢慢咁升先...
係一個冇經娃...只有經介經頭(經頭同雙經都唔知有冇)既世界
由50升到60...真係有難度,而且需要好多時間同心機去慢慢升...
相信除左劍戰,刀戰,法師,拳師之外既職應該都好難可以單升到(系統之下光師唔知有冇聖光彈,僧侶唔知有冇456)
魔獸師冇左合體呢招...又係變得有D搞笑...除左用黎捉寵同團隊加強寵物之外...(升到去60幾,應該都唔會只靠獸化寵物吧)

最後...希望童話方面可以搞好呢個收費ser
唔好又變左第二個童話樂園
唔好又變左第二個死城出黎

可能大家會講:你咁勁...咁不如你搞收費ser/你比D勁既意見出黎囉
我只係想講一講我對收費ser既睇法同少少意見......
我絕對唔會批評一個遊戲,因為本人都冇資格去批評
以上既只係本人的個人主場意見
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
1318 點
=.=仲要關埋post.......?

其實講真一句...收費ser進度係點,會唔會出...
GM講一句is ok

就算你話因為某D原因而唔會出...都唔會怪你...最少都交代下

EXP
1318 點
活動一完左...童話即刻回到現實世界之中

GM可以睇下人流...其實係咪真係打算推出收費ser?
就以現在的人流去推斷下...收費ser的人流會如何?

EXP
1318 點

以前冇高戰升黑洞係好難...以前升lv當然要同人組隊升...
但係唔好忘記E家有外掛呢樣野存在...升技有咩咁難?你只要準備好外掛同唔熄機就已經可以
E家連升lv都有外掛......冇經娃冇組隊經驗...開外掛咪又係咁升...我當你連戰娃都冇
用外掛咪一樣又係咁升技...最多咪掛耐D掛長D時間咁解

特別係因為以前其實大部份人都係唔識玩得勁...咁以前大家新手+新手加埋一齊就平衡到個遊戲
而且以前...我指最少都8年之前...有幾多人識得雙開...?
E家如果真係開...只會大部份人雙開/3開/4開,自己單機RPG升

所以我就話童話有好多基礎野一定要改好先.打好返個底先
否則出收費ser都係一樣...只係抱薪救大火

EXP
1318 點
GM已經用佢既行動黎證明左一個答案出黎

EXP
1318 點
樓上

你想講 獸王同龍閃 一下打王扣100000以上 都係冇意思?_?

EXP
1318 點
如果冇分子果個年代...我驚你23樓都未必有(將來收費ser)