AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 1053|回復: 11
打印 上一主題 下一主題

to版主 [複製鏈接]

EXP
425 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 發帖王勳章 友誼之星勳章

樓主
請問有冇方法可以阻止下d人洗金...?
本來好地地o既post都比人用埋黎洗金...
請諗下辦法=-=
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

六級天王會員

離去的紳士

EXP
2543 點
以我的觀察您也是一員吧,辦活動前已預計會有灌水洗版的情況。
但希望各位稍為認真點回覆吧,不然很難辦。
活動是想大家開心的,但又不想懲罰大家。

EXP
425 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 發帖王勳章 友誼之星勳章

已經好認真=-=
如果你覺得我唔認真可以真接封埋我ac
但重覆又重覆回同人句野冇得改善下?

六級天王會員

離去的紳士

EXP
2543 點
那您想我怎樣?
開帖置頂說再有灌水情況即時封鎖ac嗎?

我不是那麼死心眼的人,我職責主要是與大家有多一點互動。
讓大家多一個途徑給予對童話的意見。
管理版務當然也會做,但這些灌水情況也是因為活動所致。有酌情的空間。

一些太過份的回覆或帖子其實我已經關閉了,或許我該開專帖讓大家集中洗吧?

EXP
165 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 友誼之星勳章

不過有一個po~真係好過份- -
2個字0 0拎金`洗左40頁- -
我都會係禁搵po回覆,但係都叫認真回下- -
d人2隻字連洗- -係咪有d問題- -

EXP
165 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 友誼之星勳章

岩岩搵到樣可以捉佢地ge野```

5) 嚴禁洗版及灌水
本壇嚴禁洗版行為,洗版意思即為短時間內大量發表簡單的文章,簡單的文章包括「從網上轉貼大量文字且不加修改的文章」、「重覆發表相同或相似的文章」...等。
同時嚴禁灌水行為,任何無意義之主題或回應、重覆的回覆或近似之回覆、過於精簡之內容或不切合主題之回覆均違反本條規定,例子包括但不限於哦、thx、good、推、ccc及只有表情符號之主題或回覆等。
(部分版面將有限度地放寬此條之規定,詳情請參閱有關版面版規)
如犯此規 會扣5EXP及金幣 多犯者扣20EXP及金幣或以上及可能會警告 刻意犯者會禁言 (刻意犯指於同一PO內特登多次回覆 一樣/無意義 的內容)

11)禁止於貼內三連或以上

本壇禁止會員於貼內連續回覆三次或以上 會按情況酌情處理

如犯此規 會扣5EXP及金幣(連回三次會於第三個回覆扣5EXP及金幣    連回四次則於第四個回覆扣10EXP及金幣 如此類推...) 多犯者可能會警告刻意犯者會禁言(刻意犯指於同一PO內特登連續回覆多次)

佢地有個po~1個人連發5次  [拎金]
禁算唔算呢`???

EXP
387 點

友誼之星勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章 用戶勳章

其實大家都系想快d拎到金幣姐.
又吾系專登破壞論壇既規則.
舉辦活動就預左會有灌水既情況出現.  有情講既

EXP
345 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章

個人認為 版主開一個帖

而加開始所有人洗帖都會封AC
而加阻止都未遲

EXP
113 點
權水果D扣金la...

主打遊戲
童話
EXP
1334 點
puff3g 發表於 2012-9-12 17:52
個人認為 版主開一個帖

而加開始所有人洗帖都會封AC

活動版主預左有人會洗,宜家又話再洗封acc,版主咪變相搵野黎搞?至少宜家咁樣都可以增加網頁既瀏覽量

EXP
345 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章

aesopn42259 發表於 2012-9-13 01:12
活動版主預左有人會洗,宜家又話再洗封acc,版主咪變相搵野黎搞?至少宜家咁樣都可以增加網頁既瀏覽量 ...

事態嚴重
再咁落去 洗POST都會出現

EXP
425 點

aesopn42259 發表於 2012-9-13 01:12
活動版主預左有人會洗,宜家又話再洗封acc,版主咪變相搵野黎搞?至少宜家咁樣都可以增加網頁既瀏覽量 ...

佢意思應該係如果再有人係專帖以外o既地方洗先要封姐
係專帖洗唔會有事
防止番洗版/影響其他post