AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 484fun
打印 上一主題 下一主題

[疑難] [發起罷玩]紅利BUG嚴重影響公平 要求回潮!!!   [複製鏈接]

EXP
468 點
Stevehot 發表於 2012-9-28 12:44
咪係 賠野仲衰過回溯 對用真金白銀買點既玩家極唔公平,
點都係死架啦,或者佢依家backup返維後入點既人抽 ...

在真你布bug的情況下,呢個方法都得
不過,如果要官方可以完全確保所屬的物品並非係由bug紅利點抽出的
而且100%backup,咁就絕對冇問題
問題係佢地肯唔肯做
而家由更新都差唔多過左都成1日
處理的資料一定好多
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

EXP
33 點
回溯就一定要架喇, 至於點賠比之後入點抽野D人, 佢地自己諗啦.

EXP
398 點
話賠果位可唔可以建議下點賠?
賠量咁大你覺得官方會肯?

EXP
121 點
宜家我都唔敢玩,因為如果宜家打到金裝or其他正野,佢一回溯我咪白玩? 但如果佢唔回,咁亦都對大量玩家(包括本人都極不公平)
所以如果官方想留住玩家,就要為自己所做錯既事負責,就係賠償,至於點賠/賠咩,就等官方自己諗,因為搞成咁中bug個D人D裝已經=有玩HKD既人

主打遊戲
狩龍戰紀
EXP
55 點
badylok009 發表於 2012-9-28 12:42
首先,
紅利點的作用並非只可以衝裝
就算你藍時藍騎咩都有你都可以留住唔用(第日開新lv先用)

回溯可以平衡番市面時裝數目,平衡番玩家原有實力水平!此乃對買點數的人的補償!
另外對所有玩家作出賠償,希望減低玩家一天內的損失!
以上係本人的原意!回溯賠償都是必須的!

EXP
468 點
SiU浩 發表於 2012-9-28 12:58
回溯可以平衡番市面時裝數目,平衡番玩家原有實力水平!此乃對買點數的人的補償!
另外對所有玩家作出賠償, ...

但係你上面的帖有指出過回溯要快手
但係你要賠償
都要知邊d玩家會在回溯後有損失(非使用bug)
咁點會快到
尤其係hkd向人買的
回左之後如果唔賠番件一模一樣
咁點都係有問題

如果要處理呢d問題
我相信隻game要關服唔止一日
而且聽日國慶中秋
相信人手一定唔夠

絕對唔可以求其話回就回
就算回都要對非用bug玩家的得益作統計及backup
撞正中秋國慶佢地唔肯趕工我都冇辦法
所以我唔支持回溯

前提係如果真係有bug

EXP
126 點
本黎我一出糧就會入點玩,,依家搞到冇入點玩家d野同我一樣,,,咁我依家唔在入,,佢在唔回番晒出錯得到時裝同經紅利買到沖裝,,,我一定唔在玩依間代理仲會叫埋fd都唔好在玩

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2981 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

我查過記錄,尋日收到最多紅利個人只係萬幾點,而且佢真係消費點數至有紅利。
請你提供「有人BUG到2萬紅利」既證據,或者你可以提供bug到2萬紅利個人既角色名我去查,否則我有理由相信你係有心黎搗亂,我地保留追究權利。

主打遊戲
狩龍戰紀
EXP
55 點
badylok009 發表於 2012-9-28 13:05
但係你上面的帖有指出過回溯要快手
但係你要賠償
都要知邊d玩家會在回溯後有損失(非使用bug)

回溯後對所有玩家都係損失,
唔駛理佢損失乜野,有上過線都要賠>_<
hkd買野果班對唔住了,非依照官方途徑的交易點check....

EXP
77 點
大覺屋師真 發表於 2012-9-28 13:06
我查過記錄,尋日收到最多紅利個人只係萬幾點,而且佢真係消費點數至有紅利。
請你提供「有人BUG到2萬紅利 ...

http://www.agames.hk/forum.php?m ... 8278&extra=page%3D1

咁呢樣查到未????

EXP
77 點

http://www.agames.hk/forum.php?m ... 8278&extra=page%3D1

咁呢樣查到未????

主打遊戲
狩龍戰紀
EXP
55 點

空穴來風必有因,冇名做唔到野-0-?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2981 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

SiU浩 發表於 2012-9-28 13:15
空穴來風必有因,冇名做唔到野-0-?

老友,我地當然盡力檢查緊記錄,只係暫時冇發現到有「重登又多幾千點」呢個問題,所以至上黎問有冇多d資料提供。

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2981 點

唉心淡 發表於 2012-9-28 13:15

咁呢樣查到未????

呢個post都冇提到實際角色名俾我地去查,都係「個個FD」... 定係「個個FD」就係角色名?

EXP
468 點

如果你地check到有問題會唔會回溯先
因為我買左600點
打算入600點
如果我依家入左
請問如果回溯會唔會回埋果600點架

主打遊戲
狩龍戰紀
EXP
55 點
e+主要問題係好多人都多左幾千,冇買點都有紅利

EXP
903 點

萬幾點個個實係handsup ~haha  佢真係有入咁多點  紅利排錯就一定 不過問題係錯左幾多 尋日有on又識用左既又有幾多  以我尋晚市面見 舊ser物價無乜大變 未至於真係咁誇張 不過官方今次真係好大失誤 會唔會係計埋封測送個d點?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2981 點

SiU浩 發表於 2012-9-28 13:25
e+主要問題係好多人都多左幾千,冇買點都有紅利

唉...咪就係個個人都話「好多人」呀,「有FD」呀,但冇人可以提供到確實人名俾我地去查。
個個講到好真,但係冇人講到真正係邊個,我地查資料亦只唔覺有bug....
不過,冇買點而有紅利既人唔係冇可能,如果你身邊有朋友係咁樣,幫手問下佢係唔係由CB就開始玩。

EXP
468 點
大覺屋師真 發表於 2012-9-28 13:29
唉...咪就係個個人都話「好多人」呀,「有FD」呀,但冇人可以提供到確實人名俾我地去查。
個個講到好真, ...

可唔可以解答我係76樓既問題

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2981 點

cleverppl 發表於 2012-9-28 13:27
萬幾點個個實係handsup ~haha  佢真係有入咁多點  紅利排錯就一定 不過問題係錯左幾多 尋日有on又識用左 ...

計左CB派既點,呢個係我地目前搵到既問題。
不過調番轉,CB個時玩到而家,其實仲有幾多人?同埋,如果有個人,由CB開始一路咁支持我地,咁其實送多小小紅利俾佢地係咪都合理呢?呢度最多都係幾千紅利。