AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 阿飛
打印 上一主題 下一主題

小說:《夢想世界》第四章---【並肩?山賊兵團】8/28(不斷更新) [複製鏈接]

EXP
526 點

《格式》如下:

姓名:冷情

職業:戰士

武器/門派:森羅筆

國家:天寧

身份:沒有

個性:冷酷無情,眼裡只有殺人。

背景/身世:一家都被他殺了(原因請作者作xD如果諗唔到pm我;P 我打一篇原因比你)

樣貌:一隻殺人的眼睛,暗紅色的眼睛,也都給人幽暗的感覺。
   一身黑衣服式

特徵:眼晴綁了一個眼罩,只要把他的眼罩拿開,就會把他所有力量解放。

其他:被人打暈了,送到清風村xD

招式:流光異彩,天花亂墜,開陽雙儀,搖光點將
_______________________________________________________________________________________

Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
172 點

回復 41# 的帖子

點解又有紋身既:L
唔好再玩紋身啦
迷之聲:(其實係唔想同人一樣有紋身)
我:你去死啦.\3/.
Crazy Crazy Rainbow Star!!
I'm a Crazy Rainbow Star!!

EXP
104 點
原帖由 §維他奶§ 於 2008-8-23 13:37 發表
點解又有紋身既:L
唔好再玩紋身啦
迷之聲:(其實係唔想同人一樣有紋身)

咪係囉,咁多紋身架:Q
有咁多人啦,搞到有小小想e+打第二章:loveliness:

EXP
172 點
咁就快D打第二章啦:loveliness:
有沒我個人出現先
我想你比多D戲份我隻人到:lol

EXP
526 點
原帖由 阿飛 於 2008-8-23 13:39 發表

咪係囉,咁多紋身架:Q
有咁多人啦,搞到有小小想e+打第二章:loveliness:

0k0k~_~"我改xD"

EXP
104 點
原帖由 笨小DreAm 於 2008-8-23 14:07 發表

0k0k~_~"我改xD"

哈哈,眼罩(死神入面個劍8都係咁架:lol )
想作第二章又想夢想:Q

EXP
172 點
作左第二章先啦:loveliness:
我想快d睇:lol
迷之聲:你想睇咪自己作囉-3-
跟住聽到迷之聲的慘叫聲:L

EXP
23 點
快d作啦- -等緊思絲出場

EXP
38 點

姓名 :: 藍凌夜 { 姓藍-___-好像怪了1點..囧! }

職業 :: 法師

武器 / 門派 :: 筆 巫師

國家 :: 沒有國家

身份 :: 廚神婆婆的養女

個性 :: 愛笑*俏皮*愛吃*最怕血*1看到血就會昏倒-__-討厭別人說婆婆的壞話._.

背景 / 身世 :: 1出生就與父母失散*後來被廚神婆婆收養*因為在凌晨之夜拾她回來*

所以取名為凌夜*1直都在客棧幫忙廚神婆婆*後來因婆婆得了重病*而外出尋藥*

{ 廚神個樹可以當系客棧個可-____-"??? }

樣貌 :: 有1把啡色的長髮*粉白色的衣服*樣子像小孩的1樣._.

特徵 :: 見血昏倒醒後會暴走

其他 :: 每到有得吃的地方也會吃得瘋._."

招式 :: 大夢魘惡境*噴炎咒*閃光術*刀盾召喚陣*

吾知E隻人仔有冇問題._."有咩吾岩GE話叫我改番吧x) THX嚕*

等ING你的第2集=)

EXP
172 點
仲未出架.\3/.
有D想整多個人@_@
快D出第二章
迷之聲:你估你自己係編輯果D人咩@3@
我:仲番黎!?你比我打唔夠!?.\3/.
跟住又再一次發出迷之聲的慘叫...

EXP
104 點

回復 笨小 & §維他奶§ & venice100 的帖子

催稿嗎,聽到好開心呢:loveliness:
不過要作一章唔易架
我第一章都作左6個鐘
真係唔作過都唔知d作家咁勁:L

回復 笨小筠 :
多謝你既人物
創得不錯(不過我發覺個個人物都係冇父母既:L )

我e+作左600字到
不過可能要遲d先出呀
(暑假作業未做過:lol )

EXP
172 點
講講下又係啵
唔該之後d人唔好再話沒父母同有紋身啦-3-
(今次迷之聲比我打到入左廠所以唔會出黎住-3-)

EXP
104 點
原帖由 §維他奶§ 於 2008-8-23 15:55 發表
講講下又係啵
唔該之後d人唔好再話沒父母同有紋身啦-3-
(今次迷之聲比我打到入左廠所以唔會出黎住-3-)

你都有同感呢:L
(迷之聲幾時出院呀,好掛住你呀:'( )

EXP
526 點
原帖由 阿飛 於 2008-8-23 16:04 發表

你都有同感呢:L
(迷之聲幾時出院呀,好掛住你呀:'( )

冇計啦:L
作故唔係幾鍾意有父母:(

EXP
172 點
話時話
飛哥
第二章有沒我隻人出黎先-3-
比多d戲份佢啦-3-
(迷之聲昏迷中~~。我:鬼叫你咁多野講.\3/.)

EXP
172 點
好無聊啊~~所以整多個人先:lol

姓名:夜空

職業:戰士

武器:心魔劍同辟魔刀

國家:南遙

身份:浪人

個性:熱血衝動,但一問起佢既身世時就會望向天空一副悲哀的表情

背景/身世:自少同父母一起生活,一家人十分快樂,但因一次的村莊和怪物發生戰爭,
                        左走難的途中他暈倒在地上,令他和父母失散左,跟住去左師道到學師,
                        到他學有所成就周圍找尋他的父母,搵到他父母後他發現....(機密),
                        之後他得到了心魔劍同辟魔刀,從此開始了他的流浪生涯...

樣貌:白色頭髮,左邊臉有一個十字型的傷痕,左眼同右眼也是黑色的。

特徵:左手手上的紅色手鏈

招式:飛流三千尺,倚x望月,先發制人(因為佢性格事所以有:lol ),月下獨酌

EXP
276 點
姓名:張清兒(朋友名)

職業:術士

武器/門派:塋光筆>_<!!!陰陽

國家:南遙

身份:主角的女友>[]<

個性:身份神秘..個性開朗. 聰明,本事...一直在背後支持主角們

背景/身世:本來有仙子的血統,但自己一直不知所以靈力一直很過,後來成為南遙術士首席弟子的妹妹.但學習不精,她自已離開南遙術士首席弟子自已出去修練後來在靈石碰到主角們後來相識..一直保護主角們後來還送上自已的生命為了保護主角

樣貌:,....簡單來講靚女>\/<有一對大得可愛既藍眼睛

特徵:公主氣質.右手帶有一個師母留下來的法印

其他:口頭蟬:上天真不公平!!

招式:天地雷火.太陰納虛,虛空禁錮,萬里飄雪,妙筆生花,"起死回生(用自已既先命去救人)"

EXP
276 點
飛你可唔可以留下你的msn因為我都想參加呢個小說>\/<

EXP
172 點
上面果位...
係叫你講身世/背景啵
你咁快話佢死..你想做咩呢...
(迷之聲接受治療中
迷之聲:我好快番出黎@3@)

EXP
104 點

回復 §維他奶§ & 小朋友寶寶 & 小朋友寶寶 的帖子

又有新角色啦
多謝哂你地

回復 §維他奶§ :
回憶果個名就係.....
唔好咁啦d名:L

回復 小朋友寶寶 :
我既msn pm左你

第二章1500字中:loveliness: