AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 5197|回復: 6
打印 上一主題 下一主題

請官方注意別受發窮惡玩家影響   [複製鏈接]

EXP
310 點
樓主
本人在其他論壇發現有一堆人在嘗試提倡以遊戲可因內換取點數以節省點卡,
請官方慎重考慮千萬不要理會這些意見,

1. 如果可因可以換點數, 那和免費制沒分別, 而且玩家不用一分一毫便可以練上去, 因為月費制掛技是賺很多可因
2. 這樣是引誘玩家用外掛打錢
3. 這樣的設定對充值玩家非常不公平, 最後愈來愈少人充值, 一定又變回像免費制的局面
4. 人人為了可因交月費, 便會吝嗇斤斤計較, 遊戲樂趣將一減

為了維護遊戲平衡, 不交錢便不可以玩月費制, 這一直是月費制遊戲的設定,

不要為了那些不願花費一分一毫的玩家而破壞了花月費玩家的利益啊! 謝謝!

Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

EXP
310 點
間間公司好似你咁諗就死得啦

"佢都知道收費SER根本可能要賠錢,冇錢搵
既然係咁,點解可因換點數呢個方法有問題?.?"

你咁講, 即係反正童話都賠錢, 益玩家冇所謂, 咁不如話開個免費伺服但設定跟回舊版月費制的給你好不好!!!

我很好奇,
魏王曹操你多少歲, 有沒有任何工作經驗??

EXP
310 點
還有你和那些膠友經常想可因換點數沒問題,
有沒有從官方角度想,

伺服多了你們一堆人, 不花一分一毫, 只想著怎樣免費佔便宜到最盡
一會還要抱怨活動多少好壞,
真多得你們這些大爺不少,
超級寄生蟲啊!!

不想給月費便玩免費ser!

EXP
310 點

你仲唔明白,
一隻遊戲既收益唔係睇人數

而家所有遊戲都係收益大部份來自少部份充值大的玩家, 特別係免費制遊戲
根本不是像你地想, 人愈多, 遊戲便愈成功,

你淨係不斷由自己角度睇事情, 根本不是在整件事的角度來看,

如果收費ser冇人玩係有可能, 但唔會係可因換點數, 咁樣遊戲會死快d,本來已冇人玩既, 剩下既人用可因換點數, 最後收益快歸0, 仲唔係死快d, 明冇?

如果收費ser冇人玩, 只會改回免費ser,或直接和另一ser合併成為單一免費ser

仲有你諗野太天真, 就算GM接受意見,
遊戲公司是沒可能接受這意見, 你根本唔明白商業運作

不如有時間睇下書(唔係A書), 做多D野(唔係打飛機)

EXP
310 點
brrrianl 發表於 2012-12-28 16:58
我一睇佢睇第一個留言就唔忍心睇落去

他可能係雙失青年, 不然就係小學程度,
很難猜

EXP
310 點

你真好笑,由一開始你便沒有回答問題, 是你沒有尊重我們啊,

"我很好奇
魏王曹操你多少歲, 有沒有任何工作經驗??"

這也算是一個不尊重的問題嗎? 你不想答便算了