AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 1553|回復: 6
打印 上一主題 下一主題

作為一個老玩家的心聲,官方可以看一看 [複製鏈接]

EXP
357 點
樓主
1.裝備商的劣勢,在沒有迷裝以前,打出來的裝備和造出來的裝備一樣,那為什麼要花錢花心血升技能,所以迷裝需要保留,數值要調整
   1級裝備的數值和100級一樣,所以才會不平均,應該1級迷裝所加的數值不多,隨等級而上升,亦不會有人1級一堆體質裝去升lv

2.調整丸的平衡,由於沒有轉生,所以要練一個強角,就要1開始不停點體質,然後升到很高lv,再用調丸
  這就形成金錢戰士,也形成帶升風氣,也對元老玩家不公平
   所以體質不應該影響升級血量,而是影響目前血量

3.2轉過強,引起帶升,基本上2轉有1轉10倍的戰力,這很不平衡,1轉時職業和野怪數值都很好
一到了2轉由於威力10倍提升,所以野怪數值也10倍提升,導致帶升和不平衡
建議2轉的威力弱化

2轉是童話一個衰退期

4.賣產物給大臣洗聲望,這會造成很多樂趣流失,尤其是有物流買產物,這樣就不會有人做任務和打保衛戰
所以洗聲望應該掉除

5.官方應該把怪物的強度調為同等級2-3人就可以升lv,這樣會多很多人組隊
但又不可以愈多人組隊愈多經,這白痴設定是誰想?這只會硬性規定5人組隊
我亦因此離開童話

說話份量:20個70lvup角色
              藥丸300粒
              操縱ser迷裝數量
             操縱高級進階產物
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
66 點
其實呢 收費呢面既然取消轉生,要秒怪帶練相信只局限在61-80等等.
81或以上要迅秒相信有強而有力的裝備才可以,不過不要忘記官方已經取消了分子,所以要做到迅秒非常之難的.
另外,你意見提及丸子的問題.以我自己所知,除非閣下買限量版/幻寵卡/官方舉辦一些活動送禮等等.
不然就要遊戲中打怪跌落,你要明白那個掉出率很低的,所以要做成成行成市未免難個登天吧.
'金錢戰士'這個名字,相信每一個online game都會出現,不能改變的厄運

EXP
117 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 儲蓄勳章

基本上 睇左你呢篇文章之後 我可以確定你唔係由童話一開ser果時玩既老玩家..你的問題1 以前怪物打出來的裝備同由玩家整出來的裝備 附+屬性就根本無得比 由果件裝備最大附加屬性 整一件完美裝仲要你想要既附+屬性最高係一件幾困難既事 你的問題2 調整丸的平衡 童話當年推出呢o的產物既時候 係因為係市場上已經開始有免費ser商城點品既online game面世 佢地睇到好多玩家原來唔介意除左比月費之外仲會花大量金錢去整勁個角色 所以先會有呢o的產物 你的問題3 2轉 只不過係一個職業既進化 基本上問題係唔大既 只不過由於當時已經有一大堆點品既面世 令到扣血果方面大過可怕先會有咁既調整 你知唔知當年要打出扣血上限9999係一件幾困難既事 你的問題4 那時的童話根本就無物流呢回事 果陣賣產物比大臣都只不過係比賣比npc既錢比較多 所以先賣比大臣 係果陣時既產物 根本就扲哂黎做裝做藥 好難得or有心掛先會有野賣到比大臣 你的問題5 當初童話既設定根本就係分工合作 假如你對童話當初既職業技能有分析過 就會明白 你叫一個玩力商既人點升lv? 我唔知宜家既童話係點 但我只知道果時既童話係要分工合作 一個團隊入面要有幾樣職業 一o的攻擊力較低但係戰鬥完之後會扲多o的錢既商人 無咩攻擊力但係又可以幫人血既光c 就好似現實社會一樣 你無可能有分身去幫你手 你只可以專精某一樣野 之後再同人地合作 因為人係群體動物 一班人組埋一齊升lv exp會多o的呢樣唔係一件好事黎既咩? (我唔知你有無聽過 那時有某o的玩家 借朋友a.c升lv(組隊) 之後戰鬥就完結既時候 全部斷線(除左主體) 之後連獸化都唔要 等個主體扲哂o的exp 你覺等咁樣係唔係一件好事?)

OceanOne  +1  發表於 2013-1-13 22:19:45
OceanOne  麻煩格行分段  發表於 2013-1-13 22:17:05

EXP
357 點
gapchiu0084 發表於 2013-1-13 21:37
基本上 睇左你呢篇文章之後 我可以確定你唔係由童話一開ser果時玩既老玩家..你的問題1 以前怪物打出來的裝 ...

連迷裝都有,你想物流會沒有嗎?
我是國王寶加入童話的

那時還沒有丸
更沒有分子
連降級牛奶沒有

目前已沒有分子
但我想說,闇術秒威2不用分子

9999變無限血我當然知道
換圖示都換了

還有愈多人愈多經
不就是強迫組隊?
還有帶升,因為你帶升返而更多經

只要野怪強度合理
玩家自然會組隊升級比較好

主打遊戲
童話(免費版)
EXP
1274 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章

話說..丸唔係最初版就有架啦咩?

EXP
117 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 儲蓄勳章

丸丸緊係唔係最初就有既產物黎la= =
(記得要分段xd) 4樓的朋友 你講緊果個問題最根本既原因就係假如童話無雙開 一部電腦只可以開一個角色 你會揀乜野職業黎玩? 你要知道 童話果時係無雙開的!!

EXP
74 點
越多人越多經係轉免費果陣改既
初時帶升係1對1
1隻低過90Lv既闇術(冇轉生)要秒威2係一件幾困難既事
你比呢個年代既降級用品混淆左
果陣我升完隻闇術93lv先得3千8hp
幾經辛苦秒到水木點知miss幾隻hp就直線下降