AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 2660|回復: 14
打印 上一主題 下一主題

[疑難] 雙刀好有問題!   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
242 點

試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 遊戲狂熱勳章 在線勳章

樓主

大家有冇留意雙刀既技能冷卻時間好慢~
瞬影殺旋舞閃蝶舞刀這3個最具殺傷力、最好用、冷卻最慢既勁招~
但點解比其他近戰職業慢咁多...
官方其實有冇留意到?
唔公平啊~

Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
20921 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 吹水勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
雙刀己經夠強了~在改雙刀可能中唔公平

三級英雄會員

專業網路技術支援

主打遊戲
幻想神域
EXP
492 點
連擊次數多而且演出時間長

希望改快個攻速

EXP
321 點
同意3  改快d 動作效果  短d   表演時間太長 完全無用

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
49 點
IamAzYui 發表於 2014-3-21 08:12
雙刀己經夠強了~在改雙刀可能中唔公平

唔好傻啦 比起其他職業叫夠強?

雙刀本來脆皮 天生走爆閃型 但係閃唔到通常一下就死
所以啲人整到雙刀好坦 繼而傷害低
而傷害低就違背左雙刀本身係打手既定位
搞到隻職係吸唔到怪既劍盾
而砌傷自然少啲防 更加唔洗講生存同輸出

所以啲人拒組係因為隻職定位好不明 四不像

即使你整到成身裝好勁 防閃血傷爆晒 你都係輸其他職
因為雙刀既技施放時間太長 佢放一招等於其他職兩招
雙刀表傷低已經無人唔知 完全靠DOT磨死隻怪
但係雙杖個啲出一招怪血倒水咁
邊個仲會比你十字斬慢慢毒死隻王

你話雙刀強 你有冇玩過雙刀?
你明唔明玩雙刀既人幾咁辛苦?
你試吓練一隻雙刀 之後去組副
睇吓拒絕既嚴重程度係點先再諗番雙刀勁唔勁啦

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
20921 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 吹水勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

qq1314555 發表於 2014-3-26 13:57

我有玩雙刀咖,係日服67等,港服60!我唔知你地點林,唔好講到有(防閃血傷爆)都係雙刀全職最廢咁,
如果真係有得齊6點(防閃血傷爆)都係咁廢,根玩泥有何意思呢?
你話雙刀CD技長,個時有人投訴CD太長,後來改短佢(以家都夠皮啦CD)!
以家中多左招疾速空翻,又可以無視所有功擊!
加上雙刀根本係玩爆閃,你有高閃加上疾速空翻都係得4.1CD,會死得快嗎?
唔好要咁高其望,防閃血傷爆6點乜都有咁其他職中洗玩咩!
隻Game唔係講用最勁裝先為之勁,技術先係王道,
懂嗎?
就知你打既每句話玩你雙刀唔係玩好耐!
唔怪得你話雙刀廢,雙刀係廢,廢係打副泥類,
但雙刀打pvp係強項,
不如你試下打pvp在講下你有咩感想先啦!

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
49 點
IamAzYui 發表於 2014-3-26 19:59
我有玩雙刀咖,係日服67等,港服60!我唔知你地點林,唔好講到有(防閃血傷爆)都係雙刀全職最廢咁,
如果 ...

小弟無玩pvp 亦自認無深究隻game
多口得罪了

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
20921 點

qq1314555 發表於 2014-3-27 01:40
小弟無玩pvp 亦自認無深究隻game
多口得罪了

無關係~
其實雙刀根本係打PVP材料泥 , 副本就唔掂,要識得走位就唔會咁快死

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5031 點

在線勳章 發帖王勳章 試帖勳章

其實最近都收到不少對雙刀的意見,我們官方也很重視,不竟玩家都很喜歡雙刀,我們已把有關意見轉達至原廠,讓他們考量。

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
103 點
劍盾又要哭了??

主打遊戲
星界神話
EXP
798 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

其實雙刀唔係廢(本人有70雙刀)但係相比起其他職
唔係咁易玩得勁咁解(︶︹︺)
已有 1 人評分金幣 收起 理由
司馬信 + 20 讚一個!

總評分: 金幣 + 20   查看全部評分

主打遊戲
幻想神域
EXP
178 點
雙刀的確很強....
街場~打3龍..甘耐以來 ..
都係見到果3~5只雙刀

EXP
150 點
神域使者 發表於 2014-3-28 11:35
其實最近都收到不少對雙刀的意見,我們官方也很重視,不竟玩家都很喜歡雙刀,我們已把有關意見轉達至原廠, ...

可唔可以麻煩你將火砲玩家既心聲都反映下,成個遊戲就來無人玩火砲,玩火砲既玩家亦退曬玩其它職業@@宜家連遊戲都放棄火砲玩家了嗎?

主打遊戲
幻想神域
EXP
124 點
姐係呢,本人就67LV雙刀,拒絕已經又一開始打副就出現既問題
到而家最少起碼有D人對雙刀改觀
細細個既時候玩閃速,一直睇住D MISS狂出,係好爽
但係尼種出存方式唔岩用起60以上了,我改轉血速(速度都係重要D,CD好耐)
死都少過以前,你問我雙才好好玩?
我答你,你享受每種武器都一樣好玩

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
160 點
qq1314555 發表於 2014-3-26 13:57

同你講pve pvp係兩個世界 本人雙刀頂防閃9萬8血 打副除左講明話只要補我都好少比人拒 pvp更加唔洗講