AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 3870|回復: 20
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 叛逆小方   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
367 點
樓主
算la~碌落D咪睇5到D舊po lo
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

主打遊戲
幻想神域
EXP
7772 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿

EXP
4818 點

用戶勳章 在線勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章

.....

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
2915 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 友誼之星勳章

有誰能幫我解釋下樓主的意思么……

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
549524560 發表於 2014-12-20 23:07
有誰能幫我解釋下樓主的意思么……

最近有個傢伙在推舊帖,只是在無聊地挑事而已

屎爛  樓上連繁體字都未識打  發表於 2014-12-22 03:39:01
549524560  也就是——毫无意义么……  發表於 2014-12-21 21:43:21

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

只回一句"嗯"好了

EXP
8990 點
好【詞語過濾】憎d人係點評度話咩推貼  轉個頭自己又推貼

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

一笑置之,又唔睇文係到亂插人,我係有原因地推,面你係冇原因地推,OK?
你係為推面推呀,之後係到同我包呦頭,到依家重要為嘈交面嘈,這人有救嗎?

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

由頭到尾,我都係講緊有人唔知為乜係到嘈,我post相咁耐,有冇人會話我係推post?
至於點解有人到依家先嘈我係推post,係因為我知前話佢兩句後,有人要報仇
有人係到只有個"推推"兩隻字,比我話左佢之後,佢就覺得全部人都唔推得舊文,動作係推,唔理為乜都係推
係依到要注意,就佢個觀點面得出,佢係推10月啲post,我係推7日前啲post(4日前),所以我係有推
要注意ga係,我係有原因地post文,佢係冇原因地post文,就佢個觀點來說,我係推post
一個話題唔理幾舊都好,你只要有"話題",你點拎出黎講都得,但你冇話題,人地就會覺得你好無聊
我唔知佢係咪見我多字就唔睇果d人,我打咁多都係要你明白我唔係推而你係
因為原因我講過n次,我會一直上載分享相片,但有人要報仇
有因先有果,你唔明個因就只係話我係錯誤,依個係你問題,你係要咁諗我都唔可以阻止你

有一天,兒子畫花了爸爸的書,爸爸罵了兒子幾句,兒子哭著跑進森林,爸爸馬上走入森林找兒子,一會兒後,爸爸找到了在大樹後哭泣的兒子,兒子轉身看見爸爸,可能角度是問題,兒子由下面看上去覺得爸爸好像還在生氣,爸爸伸出了手,兒子以為爸爸想打兒子,爸爸的手輕輕按在兒子的頭上,說:「之前我這麼惡罵了你,對不起,一起回去吧」兒子原諒爸爸後一起回去
爸爸(我)伸出手時,如果有人出現在面前,還罵爸爸(我)打小朋友(推文)是不對,那麼爸爸會很無奈,爸爸說明事實後,"那人"還在說爸爸打人(推文)是不對的,你會有咩感覺?

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

重點唔係我唔算數,睇唔開,係有人要報仇

屎爛  你係嬲吊  發表於 2014-12-22 13:33:54

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

叛逆小方 發表於 2014-12-22 12:59
重點唔係我唔算數,睇唔開,係有人要報仇

報仇不遂先岩

549524560  無視他吧,一點小事都找來說的,繁體字……不好意思,大陸的默認是簡體,不是繁體!我只是忘記切換而已,不會打?只有不會寫才對吧,建議無視  發表於 2014-12-22 18:46:16

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

你地話係咪,冇啦啦又話人唔識打繁體字,係咪想同人嘈交呀,唔夠人講就只罵人,唉,又十問九唔應,同D冇論點ga人溝通真係好KAI,乜都唔識講,只係罵....

EXP
8990 點
叛逆小方 發表於 2014-12-23 09:48
你地話係咪,冇啦啦又話人唔識打繁體字,係咪想同人嘈交呀,唔夠人講就只罵人,唉,又十問九唔應,同D冇論點ga人 ...

睇下呢度有幾多繁體中文用戶睇得明簡體字?
係香港就用返本土語言 你連呢D基本禮貌都唔識?

主打遊戲
幻想神域
EXP
7900 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章

屎爛 發表於 2014-12-23 13:57
係香港就用返本土語言 你連呢D基本禮貌都唔識? ...

5識寫簡體 BUT 識睇簡體 少少野都嘈 小學雞 FFO 5係小學雞玩既地方 快D走啦反白THK

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

屎爛 發表於 2014-12-23 13:57
係香港就用返本土語言 你連呢D基本禮貌都唔識? ...

唉...又為左嘈交而嘈...
我睇得明,識睇就得啦,你睇唔明?

外國人來港經商,點解我地中國人要用英文同佢地溝通,點解佢地係講英文唔係講中文,佢地冇禮貌?
點解國際語言係英文而唔係中文?好似講遠左
這沒有問題?

EXP
8990 點
呢排一入一定見到簡體字 我以為入錯左論壇

主打遊戲
幻想神域
EXP
367 點

唉~屎爛5識睇簡體係度發爛渣-.- 係香港就用返本土語言?甘你落酒吧同D鬼佬講呀笨7..........利申:唔係大陸人

仲好意思同人講:你連呢D基本禮貌都唔識?      

你又有幾禮貌呀?.....正一kai兜

EXP
8990 點
op8000 發表於 2014-12-24 17:06
唉~屎爛5識睇簡體係度發爛渣-.- 係香港就用返本土語言?甘你落酒吧同D鬼佬講呀笨7..........利申:唔 ...

係大陸D論壇我會用番簡體字
你係咪幼稚園黎架呢D野要我教

主打遊戲
幻想神域
EXP
367 點

有圖有..... 你係咪幼稚園黎架呢D野要我教

主打遊戲
幻想神域
EXP
367 點
屎爛即潛水