請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 14700|回復: 31

[閒聊] 帳號被盜退坑   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
29 點
上年年頭買返黎既AC 比人爆左, 客服話因為無同原主人上ALTA office 簽份轉移帳號聲明, 所以幫唔到我
而上線紀錄同消費紀錄不足夠證明我係帳號持有人

多謝FFO 咁多年黎帶比我既回憶, 祝ALTA 生意興隆, 改我密碼果位玩得開心D

新年3萬摩打部份紀錄....

另一個自己玩左多年AC 仲健在, 不過都可以慳返

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

主打遊戲
幻想神域
EXP
126 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿

你地公司一日唔比一個好嘅交代黎   我地唔會再課金

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
83 點

儲值完都無保障 退坑+1

主打遊戲
幻想神域
EXP
514 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

根據現時伺服器實際IP在線人線 , 其實人流已經不多

主打遊戲
幻想神域
EXP
240 點

用戶勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 在線勳章

樓主D點數唔係透過官網買??    會唔會咁樣洩漏資料??

主打遊戲
幻想神域
EXP
29 點
果度係用手機OTP 認證, 佢拎到既資料同ams 帳號密碼無關
我係官網都用自己卡買過一堆, 不過客服話就算張卡係我名都唔可以證明個account 係我既
圖就登入唔到cap 啦

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1823 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章

你好,以小編所知官方一向不建議玩家進行帳號交易,有關個人帳號問題還請透過客服途徑處理,謝謝

客服信箱:cs@ff.alta.hk
經電郵回報一般需要 3 ~ 7 天時間處理,如有緊急事宜請直接撥打電話查詢

電話:(852)8106-0822 
注意撥打時間:星期一至五每日上午 10 點至晚上 6 點
公眾假期休息

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
83 點
加斯洛 發表於 2021-5-24 10:20
你好,以小編所知官方一向不建議玩家進行帳號交易,有關個人帳號問題還請透過客服途徑處理,謝謝

客服信箱 ...

錢已收 射返個3分波先@v@

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
83 點
官方肯幫人既話 人地就唔洗特登係到開POST啦

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1823 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章

ming~ 發表於 2021-5-24 11:22
官方肯幫人既話 人地就唔洗特登係到開POST啦

但係呢到都唔係可以幫你處理到個人帳號嘅問題呀

主打遊戲
幻想神域
EXP
126 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

呢到係一個睇清楚官方嘅地方  係一個勸大家唔好進行帳號交易,要玩就自己重新課金,等官方賺到最多錢嘅地方   亦係一個同大家講比錢都唔係大曬嘅地方,只要我官方一句,就可以咩都冇曬嘅地方

主打遊戲
幻想神域
EXP
29 點
買左人account 果D 小心啲 開account 果個拎身分證出黎就可以reset 你
報警都無用 ALTA 唔會處理
連凍結有問題account 都唔會,我地玩家只可以慢慢等警察調查

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
83 點
擺到明乜都唔睇就幫人reset  依加奶野就當樓主波咁射lol

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
3 點

課得太多都懶搵返出黎貼   
要洗錢好易 唔洗錢仲易
你唔解決好呢件事  都唔好諗著我會課~
好唔安全  信唔過你地平台
比錢係唔係大曬我唔知  但甘樣既方式做野就肯定唔得。

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1823 點

帳號問題相信客服會盡力提供解決方法,還請玩家與客服中心聯絡了

主打遊戲
幻想神域
EXP
29 點
已經聯絡左好多次
佢一開始問身分證副本 之後就信用卡
比完就話唔可以證明身分 叫我報警
報完又話唔可以網上報 一定要親身去警局
去完警局報完 Alta 話唔知我報左咩案 所以唔受理
而家我已經係退而求其次要求客服係完成調查前凍結account
但客服既回覆話 點知你係咪代人課金?
原來呢啲就係所謂既盡力提供解決方法
佢只係單方面係程序上不段地留難受害者
上線紀錄呢? 儲值紀錄呢? 連7 日內有無人申請過reset password 都話唔可以透露
我買完account 第一件事就係ams 會員中心改哂啲資料 email 果啲 但一切都唔及賣果個申請reset password
要嬲都嬲完 可以做既都基本上做哂 玩左七年就當係黃梁一夢
感謝每位係呢件事上幫過忙既人

EXP
807 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

估唔到到今時今日都仲有花生食
追完Post樓豬自己第一句都話買帳號,仲要無簽聲明
官方一向都唔建議人買帳號,要買帳號又做唔足程序上嘅嘢
比帳號原主人反爆其實係抵死,叫哂成班朋友出黎玩抵制,笑死
花生繼續食

主打遊戲
幻想神域
EXP
29 點
岩丫 我係抵死
不過想簽聲明都無用 原來個account 有前主人 前前主人 更加可能有前前前主人
我暫時已經聯絡到前2 位 都應該唔關佢2 位事

主打遊戲
幻想神域
EXP
514 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

tino1990 發表於 2021-5-26 10:56
估唔到到今時今日都仲有花生食
追完Post樓豬自己第一句都話買帳號,仲要無簽聲明
官方一向都唔建議人買帳號 ...

你咁講,咁我就好好奇
隻game都7年幾 咁多人買賣ac
有幾多人係有上去簽所謂既ac轉讓聲明?

EXP
807 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

你好嗎三個字 發表於 2021-5-26 13:53
你咁講,咁我就好好奇
隻game都7年幾 咁多人買賣ac
有幾多人係有上去簽所謂既ac轉讓聲明?

呢樣野得佢地自己知,一係就唔好收帳號,要收帳號就足安全措施啦
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿