AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 4665|回復: 63
打印 上一主題 下一主題

勝出公會戰的都是超宅族吧=.=" [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
533 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章

樓主
上星期,晚上突然收到一封信,話送50粒星光俾我,開頭我重以為係呃人個d信,點知原來我個公會入左8強,作為會長,我係係汗顏=.=",最好笑既係當日公會戰,我地全個會都冇人得閒出現,有見及此,我就打算今個星期認真啲參加下啦,上到官網一睇,原來就算唔計平日要打國戰同星空儲分數,公會戰竟然定係星期六 4點&8點同埋星期日8點....咁即係話我要入8強就要首先1至5 日日都打國戰&星空, 如果重要拎埋第一,就要連星期六 全日,&星期日晚都唔出得街玩......幸好我地公會實力有限,點都唔會入到決賽,咁起起碼都有個星期日可以去下街,減低一下啲宅毒素~.~ , 本人在此佩服公會第一名的各位宅男=.="
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

:(  原來真係有人輸左唔鋸嫁wo

即係呢  1個公會110人
110人全部係同1時段唔得閒既概率知唔知有幾高?
隨便出20人都贏啦:)   
敝公會 霜之森 皇族  歡迎挑機

EXP
470 點
打場公會戰之後先出街唔得嗎??

誰說出街一定要中午??

8點打 9點打完再出街玩 唔得??

樓主真搞GAG

一級新手會員

冇力王者

EXP
28 點
你咁想要50個星幣?獨吞?50個,派都唔夠你派啦
霜之心,|廢坦王|

EXP
3309 點
做咩呢排D人咁鐘意郁下就話人宅既?
搞笑

EXP
49 點
我公會都110人 是但搵20 30個出黎都可以同你地打
個日打會戰都係得幾十人打 最多都係得50人入
咁又關宅咩事呢- -?
敝公會 霜之森 櫻之盟誓  歡迎挑機
↑ 抄心事姐 XD

EXP
278 點
點解5夠打就要話人宅- -
好難升牙-,-技
01.

EXP
732 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章

D回復完全冇睇哂D字-.-
人地話明公會戰全員冇出席..又點會輸吾起/吾夠打呢囧
仲有公會戰都冇參加...一系就知輸硬吾打(機會性好微),一系就成個會都上班族or夜鬼~
吾怪得人架喎0.0

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

惡意灌水 發表於 2011-12-22 06:38
D回復完全冇睇哂D字-.-
人地話明公會戰全員冇出席..又點會輸吾起/吾夠打呢囧
仲有公會戰都冇參加...一系就 ...

睇黎閣下中文水平都幾高

佢公會戰全員唔得閒出=第1公會既人宅?
有腦既唔會輸左賴3賴4
想搶公會戰buff咪比d力水lo

敝公會 3場公會戰+埋半個鐘都唔洗完場:)
半個鐘都抽唔到出黎打下機
你人生都幾忙
或者你本身多人約啦下:)   

希望樓主盡快排清毒素

幫到你

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
533 點

丫,你地都好攪笑-.-"E+邊個人有話輸左唔服氣呢?~O~?點解講到好似我唔想你地贏咁-.-"??
之不過我覺得佢D時間好蝦人玩姐~O~既然你地覺得自己唔係宅族,又驚咩人話你呢?~O~?
BY THE WAY,宅族咪宅族LOR,我本身都好宅~O~唔鍾意既咪唔好入黎睇LOR ~~冇人逼你地架喎,咪回POST LOR笨~O~

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
533 點

丫,重有呢,我都知好多人星期6,日唔鍾意出街,鍾意留係屋企打街,又可能鍾意打完機先再出機,不過宅族好似就係指緊E種人LOR=.="如果唔係請詳解一下"宅族",另外,如果你地覺得我係到針對OR話緊你地既話,咁都冇辨法~O~雖然我本身就係想反映下我對公會戰D時間既不滿,不過如果你地覺得係關自己事既話,我都唔介意,反正我又唔怕得罪你地,呵呵

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

咁又係呀
1個點都打唔贏既公會
永遠都無BUFF既公會
又真係可能放棄唔打既
BTW   :)  你唔打公會戰就話人宅
呢D"人"   真係有D料到
A"A  都係戈句啦
少少錢都拎唔起出黎打機:(    沖成身+10要好多錢咩?
輸就認呀嘛
又要無料到 又要周圍賴:(
同條狗有咩分別

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

HI  狗能
輸不起就努力沖裝爭第1吧

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
533 點

丫,你回POST真係快^^,BY THE WAY,點解你成日會覺得我係輸左就話贏左既係宅既呢?真係好得意,我贏左都會話自己係宅架喎~O~不過是旦你啦,你諗野個方面我好難理解得到你既,你咁叻仔^^,
丫,唔記得,提多你一次丫,唔好回POST LOR 笨

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
533 點

丫,見你咁怕俾人話宅,POST埋御宅族代表D咩俾你睇,等你自豪下呀下

以下係維基百科既解釋:
御宅原指熱衷及博精於動畫、漫畫及電腦遊戲(ACG)的人,而現在一般泛指熱衷於次文化,並對該文化有極深入了解的人,因宮崎勤事件而給人負面印象,但目前於日本已普遍為各界人士使用而趨於中性,其中也有以自己身為御宅族為傲的人。而對於歐美地區的日本動漫迷來說,這詞語的褒貶感覺因人而異。  

不過我估你地都係覺得係眨意既多架啦

EXP
8 點
有圖有真相 冇圖冇真相

EXP
248 點
贏到就叫宅..不得了

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
533 點

宅好有問題咩??=.=?你就當我話贏就係宅咁又點呢?輸都可以係宅架喎~.~只不過我覺得要花好多時間先贏到姐,而且你地咁多話衝+10呀,挑機呀個啲,我又真係睇唔到有幾唔宅^^,不過我都講過,就算我自己都講得我自己宅,問題根本就唔係話緊邊個贏定輸,所以算吧啦,除非你真係真係覺得自己可以唔列入宅族又能夠每星期六日都打到公會戰又重要贏到既話,你可以講黎聽下

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
533 點

by the way,宅族要有宅族既自覺吧

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

算吧啦 XD
廢人總會有廢人既道理

講多幾句啦
你就好啦   永遠都無BUFF
沖+10叫宅:)
打公會戰叫宅:)
你就真係勁
中文水平比廣大市民高十多倍
最後多謝你分享笑料
記住呀
葡萄係甜嫁:(    點解咁多人食到酸既