AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 7790|回復: 92
打印 上一主題 下一主題

[官方] 關於紅利問題(又有新進展)   [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2981 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

樓主
我見好多朋友都好心急,亦都唔想因為有人聽到其他人講而有所誤會,所以開個貼同大家交待下個進展:

1. 目前官方查到,計算紅利補償既時候,將CB派發既點數都計算左入去,所以會發生有人多左紅利既情況。
2. 暫時紅利商城已經停左,多派左而未使用既紅利點亦已經回收,而使用左既紅利帳號,則變成負數(遊戲內見到係0)
3. 有玩家提到有人多發左幾萬點,或者重登就會再多幾千點紅利,我地暫時檢查唔到有呢種bug,希望玩家可以提供確實角色名稱供我地檢查。
4. 目前官方傾向於向仲繼續有玩既CB帳號派發計多左既紅利,始終佢地由CB就一路支持名將列傳,派多d 紅利以示鼓勵。每人應該有多3125點紅利。
5. 除了CB帳號會多3125點紅利以外,暫時我地未有發現紅利商城有其他問題,如果有玩家查到有其他問題,或者身邊有朋友多出既紅利唔止3125點,請回貼提供資料,我地會一一檢查。

以上,請大家回貼發表意見。

最新進展
根據資料,只有幾十位玩家係用多左唔屬於佢地既紅利(即係而家紅利負數),所以最新解決方向,傾向於向呢幾十位玩家回收紅利得到既商品。有咩進展會再update大家。

更新進展
5:30分會維護修正鑄造任務bug。同時會進行紅利點數處理,派多左既紅利點數我地會回收,而已經將唔屬於自己既紅利使左既朋友,會暫時停權處理,待回收完畢就會重開該帳號。我地既工作人員會逐個通知受影響玩家。
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
77 點
3125紅利 你計返條數 16:1 玩過cb有成50000點? 再計返50000點要成萬幾$hkd 哇你間代理咁好人送萬幾$比人??我唔信wo

仲要扣返負數就算數??人地唔用都用晒啦 你唔比人地用第2個ac入點唔洗負數??哇 你真係當人唔識數學 定係搵緊藉口?????

davidlee  唔信還唔信, 可以爬返公告搵事實 http://lh.alta.hk/gamenews/1007?time=1348818451 第二章:五萬元氣任你用!封測期間,官方將會免費派發五萬元氣點數任你  發表於 2012-9-28 15:49:40

EXP
277 點

真係死都比你咬返生
我唔計有3125以上果啲
就同你傾下果3125  我當3000
3000x16=48000 48000/1000= 48 48x250=12000
玩左cb  送多1萬2千蚊既紅紅點以示鼓勵,真係唔覺有問題既?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2981 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

唉心淡 發表於 2012-9-28 14:04
3125紅利 你計返條數 16:1 玩過cb有成50000點? 再計返50000點要成萬幾$hkd 哇你間代理咁好人送萬幾$比人?? ...

CB帳號係每人派發50000點。

正常黎講,如果向CB到而家一路有玩既人派發3125點紅利,冇人會負數。

名將CB只係派左千幾個啟動碼,到而家仲有上線既人,數量其實唔多。

EXP
25 點
哈哈~笑死人既解決方法

EXP
160 點
咁紅利幾時會再派發,我昨晚上到去已經關左。

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2981 點

484fun 發表於 2012-9-28 14:07
真係死都比你咬返生
我唔計有3125以上果啲
就同你傾下果3125  我當3000

上面覆左,有左3125點紅利既人唔會多~~~

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2981 點

catshadow 發表於 2012-9-28 14:08
哈哈~笑死人既解決方法

哈哈哈....

六級天王會員

×不具名的悲殤

主打遊戲
港式麻雀
EXP
2080 點

試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 遊戲狂熱勳章 友誼之星勳章 趣圖分享勳章 麻雀勳章 用戶勳章 藍寶石勳章 瑪瑙石勳章

負數- -人地都用晒啦 開個隻新AC再入點咪得囉

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2981 點

segafire 發表於 2012-9-28 14:08
咁紅利幾時會再派發,我昨晚上到去已經關左。

請留意官方公告。
穩陣起見,我地仲需要多小小時間檢查下係咪有其他問題。
另外,CB帳號亦唔係全部會派發,只會派俾近期仲有登入既人。

EXP
77 點
大覺屋師真 發表於 2012-9-28 14:07
CB帳號係每人派發50000點。

正常黎講,如果向CB到而家一路有玩既人派發3125點紅利,冇人會負數。

咁你cb會del 咁e+公測黎wo 呀生 係e+你送左既野都唔少wo 3125紅利 18點1個狂雷禮盒 送左成100幾個 遲玩既玩家呢???比錢去玩點知原來唔夠cb玩家黎 wow

EXP
356 點
變負數

EXP
33 點
咁既答覆, 點玩落去啊.....

支持既, 大家推文: "垃圾昆錢遊戲, 一齊唔玩!!"

EXP
13 點
你話玩cb ac就有3125紅利
我有幫友都有玩cb 而家重玩緊
點解一個有3125 一個無3125
你要名我比你

EXP
77 點
我覺得佢係想將大事化小事 將視線轉移落cb到

主打遊戲
狩龍戰紀
EXP
55 點
冇玩CB..皮己收

EXP
229 點
正一垃圾GAME,你唔回,我唔會玩,我入左幾千HKD,就冇3125點紅,咁對D 有入錢玩GE 玩家好唔公平,一係一齊冇3125,一係一齊有3125,如果你話得CB 玩家有3125,即係話現在有入錢GE玩家同由OB 開始玩到現在GE 玩家唔屬名將支持者?你答一句係定唔定就得!!仲有2日時間比你回應,老實講一句,唔好好處理,你隻GAME,唔洗一個星期GAME OVER!
我給你們一個意義,迅速回到維修前個記錄,再每個玩家多送3125點紅利,我估事件損傷會減到最低,你越拖得遲做野,玩家越冇信心,得閒學下危機管理啦,你班GM!!!!!!!!

EXP
193 點
“4. 目前官方傾向於向仲繼續有玩既CB帳號派發計多左既紅利,始終佢地由CB就一路支持名將列傳,派多d 紅利以示鼓勵。每人應該有多3125點紅利。“

嘩,本身既錯誤將佢講到理所當然咁,哦,alta原來認為只有CB玩家是玩家
負數有乜野用,開個新ac,抽落個十幾樣時裝仍然袋袋平安。

無玩CB=有咩事怪自己無玩CB好啦,唔好怪alta,

咁各位以後識做啦咁

EXP
77 點

佢仲未答到條好lun簡單既數學問題 3125紅利 送成萬幾$既紅利 送成百幾個禮盒,極防,極武 到底有冇問題?????

係咪禁梗計數機呀??????

EXP
6704 點

儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

我覺得
除左已經有3125紅利果d人

每人派番3125做補償 咁就公平啦
3125=164張極武
唔能補償番我唔能玩 d人1蚊都唔洗就+20 條氣好唔順囉