AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 1751|回復: 5
打印 上一主題 下一主題

給官方的一些建議 (有關攻城戰/魔獸c) [複製鏈接]

EXP
63 點
樓主
總而言之,若在遊戲內發現失衡的東西。歡迎隨時通知我,遊戲設定方面可以更改。務求令各位能享受遊戲。

首先係到提一提少少謎裝
官方話會將生成率調低 同埋調整謎裝公式
希望真係做到謎裝變得稀有
同埋令到謎裝能力改弱d 唔好咁屈
呢個修改尚可接受 始終要入去體驗下先知

而至於攻城戰方面
可以更改攻城戰獎勵當然非常好
但係亦都有一個問題未解決
就係魔獸c係攻城戰仍然獨佔優勢晒問題
如果官方覺得攻城戰玩法本身無問題
咁懇請官方正視一下攻城戰導致職業失衡既問題

好多有玩過童話 玩過次元既人都知道
魔獸c係攻城戰既主導職業 亦都係造成遊戲不平衡既元兇之一
而問題來源主要就係因為魔獸c兩招技能--獸神 / 合體
(尤其係獸神呢招 唔單只係攻城戰屈機
仲要對辛辛苦苦屈技既暗c ﹑ 等等有全體技既職業唔公平)
由於呢兩個技能設定非常奇怪
可以打全體之餘 就算怪物miss都會變扣1
換句話說只要全隊組晒魔獸c 夠敏的話就能在攻城戰輕鬆秒小怪
導致魔獸c壟斷左成個攻城戰

有玩家話 係月費ser打攻城戰會變得困難 無咁易打嬴 所以唔會有影響
雖然係咁 但亦都改變唔到魔獸c係攻城戰既地位
即使月費ser入面全隊組晒獸魔c 都未必可以打得嬴王
但就算係咁 都無礙魔獸c係攻城戰入面既地位
因為魔獸c清怪實在太快 到時d人最多未組多個光c黎打王

的確 月費ser對於魔獸c壟斷攻城戰既問題一定無免費ser咁嚴重
而且魔獸c既生成亦都需要時間
最怕有玩家話: 你知唔知魔獸c好難升架 知唔知夠敏既魔獸要升幾耐啊?
但係不平衡既問題始終有一日會黎 可能係半年之後 可能係一年之後
童話上限200lv 有帶升 有經娃 有調整藥丸
要升隻夠敏既魔獸c唔係太難 只係時間既問題
唔通就因為問題無咁快會出現就唔理?

當已經有帶升/高lv魔獸c出現 什至魔獸c量產既時候先修改未免已經太遲
希望官方盡早正視及修正魔獸c係攻城戰太佔優勢既問題
最好就係修改獸神/合體miss都變扣1既問題 (個人意見)  或者直接刪除獸神都好 (個人意見)
當然有其他提案更好   總知唔希望到後期童話又係魔獸c稱霸

Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
1336 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

係囉  支持樓主~~
我諗住玩拳C架麻 到時打攻城戰會5會冇人組架...............

EXP
1576 點

試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 遊戲狂熱勳章 紅寶石勳章

leung200914 發表於 2013-1-12 11:32
係囉  支持樓主~~
我諗住玩拳C架麻 到時打攻城戰會5會冇人組架............... ...

咁你有冇諗過
當你5拳
5*3=扣15血
但10隻小怪加埋30血
當你5隻拳打哂同1隻 最多夠打5低隻
果5隻放456 黑洞 火神之類會點?
當你拳加刀加劍加闇加狂,都清唔到場啦(比你唔miss,全中)
一係就改到d小怪1血 就算miss多都唔會咁易死先

EXP
66 點
幻乂魂 發表於 2013-1-12 11:39
咁你有冇諗過
當你5拳
5*3=扣15血

你講得岩喎,所以米就係想咁樣囉.
人人有份砍王砍怪,闇師跟魔獸師一樣有全體技,之但係61闇技你估容易升?
快則半個月,每日都升3-4個小時(有戰娃補魔錢的話)

之後自己反思下啦,點解咁多人討厭獸神呢一招!合體保吾保留影響不大,傷害不會高於火神白金黑洞等等~

EXP
280 點
hkoo0625 發表於 2013-1-12 13:52
你講得岩喎,所以米就係想咁樣囉.
人人有份砍王砍怪,闇師跟魔獸師一樣有全體技,之但係61闇技你估容易升?
...

只要改魔獸使打次元會miss就ok
新ser冇分武, 獸神會弱好多

EXP
66 點
OceanOne 發表於 2013-1-12 13:54
只要改魔獸使打次元會miss就ok
新ser冇分武, 獸神會弱好多

不過相信官方今次開新服,應該無咩資源搞
如果吾係連輸入ac個版面都咁事但,你留心下個框框,係免費ser個版面cut出來的