AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 8384|回復: 124
打印 上一主題 下一主題

★《精靈樂章》意見、BUG 集中回報帖 (官方團隊定期瀏覽)   [複製鏈接]

九級天神會員

http://agames.hk

主打遊戲
幻想神域
EXP
164982 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 吹水勳章 趣圖分享勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章

樓主

為避免本版版面混亂及洗版的情怳,以及讓官方更易集中看到大家回報的內容,本版將實施以下方案:

各會員如果有任何意見、改善方案、BUG 等,請可以集中在本貼中回報或討論;

無論是正面或負面意見均一樣可在此發表,但請大家注意發表的用詞是否符合本版版規,謝謝!

注意:請勿在此留下帳號、密碼等資訊(角色暱稱則沒有問題),以免自身權益受到影響;

如果涉及個人帳號資料的內容,請直接聯絡客服,方式:http://gf.alta.hk/index/service/index02.html
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
精靈樂章
EXP
1537 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

我好唔_明囉;點解低LV冇會副打?
點解冇低LV戰鬥座騎?
點解D活動比高LV玩低LV就冇職業唔平行連活動都唔平行;
你整D實際D既野出黎好唔好也;
外掛又多;
你係咪應該處理哂既好再開POST問野;
你連基本野都做唔好有咩條件問我地意見;
開POST扮關心?
講出黎你有冇做?係2000FUN開個意見人地比左你有冇做;
反外掛唔係第1日既事;
希望你地ALTA可以注意;係反外掛個邊;同活動既平行性
=================另外意見==============
希望可以某水果公司既射擊遊戲甘;定期加機會率意思係某水果公司既射擊遊戲會因為出新野;就會加抽野既機會率
你地可以試下出新物品/新魔土物品/新等級時
可以試下加合黃武既機會率/魔土幾多%會去到第5回/強化武器成功率
=================另外意見(異化副本;希望新加既系統)==============
希望有得選擇你想要既材料;
可能係轉左變異化副本;會自動彈出你希望會多出既材料(但注意不包括座騎同其他;只包材料)
例如我想打既係異化查禁;係我轉做異化既時候;會自動彈出1個窗口;
窗口既內容可能係甘
你轉了異化副本,你有比較想要的材料嗎?
                         副本王怪徽章口
                    瑟斐爾的光粉口
                          邪物的異化之核口

=================================(2013-6-10)====================================================
新手又冇會副;又唔可以打d座騎放比人令自己可以學技/合裝/買裝
升得太快精靈又升唔上;
升太慢又少左好多野玩;
升唔到係因為少新手玩;
升到先知聖王都少人打;

我知道66lv d技400幾金招;我個時先知道囧字點打;
我升到51lv1日先搵得40金到;
個個都以經封哂頂;

低lv可以話少之又少

你不如開個活動叫做

GM陪打副本;專話帶低LV副本;
有邊個唔想見GM一面;

想食任品升又貴;
好多野都想又唔包低LV;
過左50先知道2人副我係算高;
2人又唔夠隻王打;又坦唔到去D龍到;

johnny456  Very good give u a higher marks8|10  發表於 2013-8-18 21:24:23
已有 1 人評分EXP 收起 理由
果凍小靈 + 10 很有心思,有關已記錄^^

總評分: EXP + 10   查看全部評分

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
7115 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 紅寶石勳章 麻雀勳章 瑪瑙石勳章

希. 發表於 2013-6-5 15:52
小島建議~
小島唔好甘易著火;1個鐘扣11點耐久太多啦嘛;1日先送得3個;占卜一定唔係好野
希望大大可以留意下; ...

占卜一定唔係好野呢樣係真既   卜咁耐就仆足咁耐

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
7115 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 紅寶石勳章 麻雀勳章 瑪瑙石勳章

聽d人成日係世頻up  bug查 bug乜bug乜  官方應該僑裝玩家去查個究竟

主打遊戲
精靈樂章
EXP
3049 點

友誼之星勳章 在線勳章 藍寶石勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章

一般煉金~第5回數應該要有番<<時光回溯節慶次石>>
以前DJ有嫁~咁樣D窮玩家煉到,都有得賣/自用(自己就是窮玩家
果凍小靈 + 10 讚一個!

EXP
888 點
我又有新發現啦
一般鍊金好似只係換每行第7格既鳴石

EXP
352 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章

最新活動送個SET傳石用唔到!!!!

果凍小靈  邊一個活動?點樣用唔到,用左無反應定點樣?  發表於 2013-6-11 19:19:29

主打遊戲
幻想神域
EXP
208 點

儲蓄勳章 瑪瑙石勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 用戶勳章 在線勳章

日任抽到果個豪華企鵝果凍兔, 1般鍊到果d騎同面具 可5可以教放入收藏到..

EXP
728 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章

希望下次改版會出返櫻見島俾玩家升專

主打遊戲
精靈樂章
EXP
1537 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

強烈要求講出點解副本只可以打十場
希望官方講出合理原因

johnny456  Healthy playing 0/10  發表於 2013-8-31 17:36:38

EXP
728 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章

應該想減慢遊戲幣貶值既速度

主打遊戲
精靈樂章
EXP
323 點
我覺得每日10場冇乜問題

主打遊戲
精靈樂章
EXP
1537 點

killer03020108 發表於 2013-6-7 03:00
我覺得每日10場冇乜問題

你覺得?
點解要由無限變成十;
你明唔明也冇問題

EXP
2159 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 發帖王勳章

希. 發表於 2013-6-7 02:50
強烈要求講出點解副本只可以打十場
希望官方講出合理原因

副本可以無限次打 係討伐令得10次:)

主打遊戲
精靈樂章
EXP
1537 點

joelok051205 發表於 2013-6-7 09:34
副本可以無限次打 係討伐令得10次:)

有意思?

主打遊戲
精靈樂章
EXP
148 點
收藏位有好多都冇得收藏'
比例人物乳牛帽.1D變身野
系米應該把呢D收藏位整返好呢.?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
30788 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 用戶勳章 儲蓄勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

希. 發表於 2013-6-7 09:40
有意思?

你覺得無限解令冇問題??

如古城..5開自帶(有人的電腦可以/2部腦)
後果如何...不可想像...其他不解釋了

主打遊戲
精靈樂章
EXP
1537 點

8899 發表於 2013-6-7 10:32
你覺得無限解令冇問題??

如古城..5開自帶(有人的電腦可以/2部腦)

你可唔可以講出點解要1日打十場?
我真係唔覺有咩問題?
你可唔可以話比我知有咩問題?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
30788 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 用戶勳章 儲蓄勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

希. 發表於 2013-6-7 10:56
你可唔可以講出點解要1日打十場?
我真係唔覺有咩問題?
你可唔可以話比我知有咩問題? ...

我只能說官方為了維持健康遊戲(好多國家都有)
先定出限定每個副本能解令10次...(個人想像)
冇話唔比繼續打只係冇得解令...
偏要說的就是為了解令後得的錢和箱

主打遊戲
精靈樂章
EXP
1537 點

8899 發表於 2013-6-7 11:06
我只能說官方為了維持健康遊戲(好多國家都有)
先定出限定每個副本能解令10次...(個人想像)
冇話唔比繼續 ...

你做遊戲金幣商既?